PvdA is en blijft een baantjesmachine

PvdA is en blijft een baantjesmachine

PvdA'ers zorgen nog altijd goed voor zichzelf en elkaar.

Bijna niemand in Nederland zou nog op de PvdA stemmen en toch delen PvdA'ers elkaar baantjes uit alsof het M&M's zijn. Je zou wat meer bescheidenheid van die partij verwachten, maar dat is te veel gevraagd. Elseviers Eric Vrijsen heeft er een goed stukje over geschreven: 'Het gaat slecht met de PvdA? Baantjesmachine draait op volle toeren.'

De slechte peilingen (12 zetels) houden de PvdA'ers echt niet tegen. "Slechte verkiezingen, slechte peilingen. Toch komen veel PvdA-bestuurders goed terecht, vooral in de zorg. En onder burgemeesters is de partij nog altijd koploper," schrijft Vrijsen. Let op: het gaat hier dus niet alleen om politieke functies, maar ook om veel belangrijke maatschappelijke functies die naar PvdA'ers gaan. Citaat:

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 32,4 procent van de Nederlanders een PvdA-burgemeester, 30,8 procent een VVD'er en 26,8 procent een CDA'er. Nog geen 4,8 procent van de Nederlanders heeft een D66'er. SP- of PVV-burgemeesters zijn er niet. De recente benoeming in Groningen bevestigt dit beeld. SP en D66 zijn daar groter dan de PvdA. Maar het werd een PvdA'er: Peter den Oudsten (62).

Het lijstje met recente benoemingen van PvdA'ers op belangrijke posities in Nederland is eindeloos. Het is het bewijs dat de linkse baantjescarrousel springlevend is in plaats van op sterven na dood (wat wij allemaal veel liever zouden zien). Nu kun je je afvragen wat er zo erg is aan het feit dat PvdA'ers elkaar baantjes toeschuiven. Dat doen toch alle grote partijen? Ja, ze doen het allemaal. Maar...

Allereerst: het is van de zotte dat een partijlidmaatschap een garantie is op een goedbetaalde (semi)publieke baan. Bij vriendjespolitiek gaat het allang niet meer over de kwaliteiten van iemand, het draait allemaal om de partijkaart. Daarnaast is de PvdA zwaar oververtegenwoordigd in Nederland, terwijl de kiezer het liefst vandaag nog wil afrekenen met de PvdA.

Dat is allemaal vervelend en belachelijk, maar het grootste probleem is dat dit zeer uitgebreide PvdA-netwerk echt overal zit. De PvdA zal ongetwijfeld weer obstructie plegen als er straks een rechts kabinet zit. Hoe? Door het netwerk in te zetten voor demonstraties, tv-optredens, etc. Dat is waarom we het PvdA-netwerk zo snel mogelijk moeten ontmantelen, te beginnen in de Tweede Kamer.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties