PvdA-Kamerlid Marcouch wil salafisten gedogen

PvdA-Kamerlid Marcouch wil salafisten gedogen

Nee. Sommige mensen zijn gewoon de ideologische vijand.

Nu het inmiddels november 2014 is zijn verschillende media alvast begonnen met het herdenken van de brute moord op Theo van Gogh. Bij gebrek aan de man zelf (hij is immers dood), wordt er een heel scala aan Nederlanders die ooit zijdelings een keer iets te maken heeft met gehad met de vermoorde cineast aan de tand gevoeld. Zo geeft De Volkskrant een podium aan Katja Schuurman, en mag bij Nu.nl het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch los over radicalisering van moslimjongeren. En hoe dat te bestrijden. Maar er zit nogal een onvolkomenheid in de methode die de voormalige stadsdeelvoorzitter voorstelt:

"Orthodoxe islam, prima. Maar wij zullen niet afdingen op de rechten van homo's, of vrouwen. Elk gewelddadig element zullen we keihard bestrijden. We dingen niet af op fundamentele waarden."

Dat klinkt heel nobel, maar wanneer je bij jezelf te raden gaat wat die orthodoxe islam inhoudt, dan kom je dus inderdaad uit op het afdingen van rechten van vrouwen en homo's. Dan moet je tot de conclusie komen dat die fundamentale waarden geschonden worden door de orthodoxe islam.

Even verder in het interview zegt Marcouch het nog een keer duidelijk:

"Ik zie teveel jongeren die weggetrokken worden door salafistische stromingen. Ook die stroming mag er zijn, maar je mag ze zeker niet onbekritiseerd laten op het moment dat ze een springplank zijn voor radicalisme."

Begrijp me niet, verkeerd: ik waardeer het enorm dat de PvdA radicalisering van de moslimjeugd als een probleem ziet. Dat is mijns inziens ook gewoon terecht, en mensen als Marcouch die bereid zijn geweest hun handen uit de mouwen te steken om deze ontwikkeling te keren verdienen een applausje. Maar als je het probleem bestrijdt, moet je wel het volledige probleem bestrijden. Dat betekent dus niet dat je alleen de koppensnellers aanpakt, maar ook degene die de ideologie van het koppensnellen aanhangen zonder daadwerkelijk zelf het kromzwaard te hanteren. Daarom zijn de orthodoxe islam en het salafisme helemaal niet "prima."

Het siert Marcouch dat hij het opneemt voor de rechten van burgers in het vrije Nederlanders. Maar het zou toch mooi zijn als de man iets minder bereid is compromissen te sluiten met extremistische vertakkingen van de islam die de hele oorzaak zijn van alle integratie-ellende.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties