PvdA lanceert nieuwe verkiezingsposter, maar vergeet er één cruciale PvdA'er op te zetten

Geen categoriemrt 17 2015, 18:00
Een klap in het gezicht.
Met nog één dag te gaan tot de verkiezingen heeft de PvdA nog even snel een nieuwe verkiezingsposter in elkaar geflanst. Paginagroot staat 'ie vandaag in de Volkskrant. De boodschap luidt: geen nieuwe onzekerheid, door met herstel (lees: geen nieuwe bezuinigingen, maar lekker blijven uitgeven).
Er staan drie PvdA'ers op de poster: de oprecht lachende Lodewijk Asscher (hij kan dat), en de twee PvdA'ers die het maar niet lukt om te lachen voor de camera: Diederik Samsom en Jeroen Dijsselbloem. Leuk dat ze alledrie op de foto wilden staan voor de partij, maar er ontbreekt een belangrijke PvdA'er op de campagneposter.
Of je het nou leuk vindt of niet: de verkiezingen gaan gewoon over de Provinciale Statenverkiezingen en de samenstelling van de Eerste Kamer. Drie keer raden wie er keihard wordt genegeerd door de partijtop. Inderdaad, Marleen Barth, lijsttrekker van de PvdA in de Eerste Kamer. Dat is dezelfde Barth die bijna was opgestapt na de zorgcrisis vorig jaar.
Even later werd Barth een soort van gedumpt door de PvdA-top. Het is overduidelijk dat de sociaal-democraten geen enkele behoefte hebben om campagne te voeren met Barth, terwijl zij toch het gezicht is van de PvdA in de Eerste Kamer. Het draait allemaal om Samsom, Asscher en Dijsselbloem. Dat zijn natuurlijk ook de bekendste gezichten van de PvdA, maar de campagneposter zonder Barth levert welgeteld waarschijnlijk helemaal niets op: dat rechtse blok komt er gewoon in de Eerste Kamer.
pvdaposter
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten