PvdA-minister Timmermans: Niet verder bezuinigen op Defensie

Geen categorieaug 20 2013, 17:45
Waarom neemt de minister van Buitenlandse Zaken het op voor het budget van Defensie? Waar is Jeanine Hennis-Plasschaert?
En ik maar denken dat we alles al hadden gehad wat betreft dit kabinet, maar nee, het kan nog veel gekker. Niet onze minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert verzet zich tegen extra bezuinigingen op haar departement en onze veiligheid, maar de minister van Buitenlandse Zaken, een PvdA'er nota bene. Volgens Frans Timmermans zou het "buitengewoon onverstandig" om nog meer te bezuinigen op Defensie. ANP schrijft:

''Ik heb gezegd, in mijn verantwoordelijkheid als minister van Buitenlandse Zaken en kijkend naar hoe het internationale beeld zich ontwikkelt en ook naar de dreigingen aan onze grenzen en aan de Europese grenzen de komende jaren, dat het mij niet verstandig lijkt als er extra bezuinigd wordt op Defensie," zei Timmermans.

Daar heeft Timmermans volkomen gelijk in. Het is buitengewoon onverstandig om nog meer te bezuinigen op de veiligheid van Nederland en de verdediging van Nederlandse belangen in het buitenland. Dat hebben we al heel vaak gezegd op DDS. Eindelijk is daar dan een minister die zich verzet tegen het bizarre beleid van het kabinet-Rutte II. Althans, daar lijkt het in eerste instantie op. Want niets is wat het lijkt, bij dit kabinet. Timmermans gaat bijvoorbeeld al bij voorbaat akkoord met de verwachte "korting" die alle ministeries te wachten staat, dus ook Defensie.
Aan de ene kant beweert Timmermans dat het zo niet langer kan, aan de andere kant gaat hij nu al akkoord met de nieuwe bezuiniging op een departement als Defensie. En waarom is de minister van Defensie toch zo stil? Durft zij niet meer in de media te verschijnen met protesten tegen extra bezuinigingen op Defensie, omdat ze wéét dat ze haar eisen toch niet waar kan maken? Als zij zich ook zoveel zorgen maakt, dan moet ze eisen dat die "korting" niet geldt voor Defensie en dat er verder ook geen cent extra wordt bezuinigd. Ze heeft tot Prinsjesdag om ons en het kabinet ervan te overtuigen dat ze haar departement niet laat slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten