PvdA-raadsleden zitten er alleen om te graaien

Geen categoriejan 07 2014, 10:14
Eigen beurs, moskee en vereniging eerst.
U gelooft het niet, maar het blijkt dat PvdA-raadsleden van de deelgemeente Feijenoord er alleen voor zichzelf zitten. Het opvallendste van dit verhaal is dat de partij er een vertrouwelijk intern onderzoek voor nodig had om dit te concluderen.
Het rapport, Koers hoduen in roerige tijden, van PvdA'ers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf concludeert dat de partij een bijzonder groot recruteringsprobleem heeft in Feijenoord. Raadsleden van de partij zitten er namelijk niet om de doelen van de PvdA te verwezenlijken, maar om hun eigen zakken te spekken. De Telegraaf legt uit:

Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten er vooral voor de vergoeding van ruim 1200 euro (inclusief onkosten) per maand. Die vormt een substantieel deel van hun maandelijkse inkomen. Daarnaast zijn de PvdA-raadsleden erg gericht op het krijgen of hebben van baantjes. Daar moeten anderen ook hun inspanningen voor doen, vinden ze.

Met dat laatste doelen ze natuurlijk op vriendendiensten. Jij helpt mij aan een baantje, functie of project, en ik help jou later ook. Zo verrijken we elkaar. Ha-ha, hartstikke leuk, en vooral enorm handig.
Dat is natuurlijk al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je het volgende deel van het rapport erbij sleept:

Omdat veel raadsleden van oudsher niet in Nederland wonen, hebben zij feitelijk geen verwantschap met de partij en de sociaaldemocratie in het bijzonder, staat in het rapport. Veel raadsleden weten niet precies wat de functie van de deelgemeente is. Bovendien bestaat er in de fractie veel onderling wantrouwen en weinig respect voor elkaar. „Het zijn allemaal individuen met hun eigen toko”, aldus Brouwer-Korf en Cornelis.

De PvdA geeft dus tóé dat haar raadsleden totaal geen band hebben met Nederland en eigenlijk niet eens weten wat ze horen te doen. Daar komt nog eens bij dat ze zich volgens het rapport alleen maar iets aantrekken van 'de achterban' die wil dat zij bepaalde andere club beschermen dan wel promoten. Denk daarbij aan verenigingen, stichtingen en natuurlijk moskeeën. Het gevolg is dat er een clash ontstaat tussen PvdA-belangen en die van de raadsleden. Apart hoor, werkelijk heel vreemd.
Na bovenstaande te hebben gelezen denk je: 'Ze moeten dus met een serieuze strategiewijze komen'. Helaas, zo denkt de PvdA niet. Dit soort systematische en culturele problemen los je volgens de sociaaldemocraten namelijk op door... een maximale termijn in te voeren van twee, in plaats van drie periodes en door ongeïnteresseerde zakkenvullers naar een cursus 'hoe denkt de PvdA' te sturen.
Zo. Hopsa. Weg problemen, zeg zakkenvullerij, weg graaierij, weg ons-kent-ons, en ja, zelfs weg met 'eigen moskee eerst'. Ja, zo werkt dat inderdaad. Ik twijfel er geen moment aan.
Zomaar een idee - u zegt het maar als het belachelijk klinkt - maar zou het nuttig zijn als de PvdA toekomstige (mogelijke) raadsleden goed screent? Hoeveel hebben die mensen met het land en de PvdA, of zelfs maar de stad Rotterdam en de deelgemeente Feijenoord? Begrijpen ze dat het niet om vriendendiensten gaat, maar om de verbetering van hun deel van e stad? Wat vinden ze van de doelstelingen van de PvdA? Kennen ze die en staan ze erachter? Is het misschien een idee om een minimaal aantal jaren partijlidmaatschap te eisen?
Oh, en spreken de mensen voldoende Nederlands om contact te hebben met autochtonen?
Misschien dat een dergelijke aanpak zowaar werkt. Dit in tegenstelling tot het halfzachte plan waar de partij zelf mee op de proppen is gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten