PvdA-top Amersfoort pakt biezen

Geen categoriedec 04 2013, 9:00
Corruptie, corruptie, corruptie.
Laten we eerlijk zijn: het is nauwelijks nieuws als de PvdA weer eens te maken krijgt met een corruptieschandaal. Gisteren is de complete Amersfoortse PvdA-top opgestapt, omdat na onderzoek bleek dat ze onvoldoende toezicht hebben gehouden op de partijkas.
De fractievoorzitter, afdelingsvoorzitter, de wethouder en ja, zelfs de beoogd PvdA-lijsttrekker pakken allemaal de biezen. Zij lieten het gebeuren dat het inmiddels overleden PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez in twee jaar tijd maar liefst 64.000 euro uit de partijkas jatte. Het betreft onder meer particulier spaargeld van raadsleden:

De stichting waarin de spaargelden waren ondergebracht, wordt opgeheven. Aan de PvdA-leden in Amersfoort wordt nog rekening en verantwoording over de boeken afgelegd, liet de fractie dinsdagavond weten. Hoe het nu verder moet met de komende gemeenteraadsverkiezing, was dinsdagavond nog niet bekend.

Vooral dat laatste zinnetje intrigeert me. Misschien moet het wel helemaal niet verder met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Misschien moet de PvdA voor de verandering een keer niet meedoen met de verkiezingen om maar op het pluche te kunnen belanden. Misschien moeten ze een keer schoon schip maken. Hoe geloofwaardig is de PvdA in Amersfoort nog na zo'n enorm schandaal?
Als een lokale fractie al niet toezicht kan houden op de eigen partijkas, hoe kunnen ze dan wel toezicht houden op de financiën van een hele stad? De kiezer kan de PvdA in Amersfoort nu niet vertrouwen als het gaat om de centjes. Weet je wat ze zouden moeten doen in Amersfoort? De PvdA uit het stadsbestuur knikkeren. Laat de sociaal-democraten maar een collegeperiode in de oppositie aan soul searching doen. Misschien leren ze er nog wat van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten