PvdA-wethouder stapt op na sekschat met 'meisje van 14'. Media laten zijn partij lekker weg uit berichtgeving

PvdA-wethouder stapt op na sekschat met 'meisje van 14'. Media laten zijn partij lekker weg uit berichtgeving

Ger Lindeman is blijkbaar een buitengewoon vieze man. De 45-jarige ex-wethouder uit Hoogezand-Sappemeer dacht namelijk een sekschat te hebben met een meisje van 14.

Volgens Lindaman heeft hij een account op datingsite Badoo. Volgens hemzelf heeft hij dat account om in contact te komen met "leeftijdsgenotes." Misschien dat dit normaal gesproken inderdaad zo is, maar toen hij benaderd werd door een gebruiker die een 14-jarig meisje zei te zijn sloot hij de chat niet af. Sterker nog, hij chatte flink met haar en ging zelfs mee in een seksueel getint gesprek.

Lindeman zegt daar het volgende over:

"Ik liet me meeslepen op een onbewaakt ogenblik."

Je liet je meeslepen? Je bent een vent van 45! Dit 'meisje' (daarover later meer) had je dochter kunnen zijn man. Hoe kun je door haar laten meeslepen in een sekschat? Dan zeg je toch: 'Ik ben meer dan 30 jaar ouder dan jij, dit gaan we dus niet doen'? Dit heeft niets te maken met 'onbewaakte ogenblikken,' maar met een viezerik die het blijkbaar volstrekt normaal vindt om over seks te praten met een jong meisje.

Walgelijk.

Maar nu komt het: het 'meisje' was geen meisje, maar een groep criminelen. Toen ze Lindeman eenmaal enkele problematische uitspraken hadden ontlokt confronteerden ze hem ermee: hij moest hen afbetalen of ze zouden de chat publiekelijk maken. Lindeman weigerde. Vervolgens werd het hele gesprek op Facebook gezet, waarna Lindeman zich gedwongen voelde om op te stappen als wethouder.

"Strafrechtelijk heb ik niets fout gedaan. Ik heb niet met haar afgesproken. Dat was ook helemaal niet de bedoeling. Maar ik heb me wel mee laten slepen waardoor ik chantabel werd. In het openbaar bestuur kun je je zo’n fout niet permitteren, vind ik."

Nogmaals, dit is geen 'foutje, bedankt!' situatie, maar een op heterdaad betrapte perverseling. Als je als 45-jarige zo met meisjes van 14 praat hoor je niet alleen geen wethouder te zijn, maar we moeten ons zelfs afvragen of het wel terecht is dat je niet vast zit. Strafrechtelijk is hij misschien door het oog van de naald gekropen, maar dat komt puur en alleen doordat de wet hier veel te laconiek mee omgaat. Opdracht aan Den Haag: doe daar eens iets aan?

Een opmerkelijk verhaal, maar er is nog een belangrijke kant aan dit nieuws. Toen ik berichten in verschillende kranten en websites las viel het me namelijk op dat het gros de partij-affiliatie van Lindeman niet noemen. Ja, hij was een wethouder, maar voor welke partij? Dat moet de lezer maar gokken.

Lees maar mee: De Telegraaf,
RTL Nieuws (alleen vermeld in de foto dat die afkomstig is van de PvdA in Hoogeveen), en dan hebben we hier ook nog het Algemeen Dagblad. Denkt u dat deze kranten en websites de partij ook niet hadden vermeld als het om een PVV'er ging. Of was de headline dan overal 'PVV-wethouder weg om sekschat met meisje van 14' geweest?

De vraag stellen is hem beantwoorden.

Lees meer over:
PvdA De Telegraaf AD RTL Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties