Hilarisch. PvdA wil weer bedrijf 'redden'

Geen categoriejan 29 2014, 9:00
Bij de Partij van de Arbeid zijn ze nog naïever dan u en ik al dachten.
Het faillissement van het Groningse aliminiumbedrijf Aldel zou en moest voorkomen worden met een flinke zak belastinggeld, aldus de PvdA. Later moest de PvdA toegeven dat dat niet ging lukken. Bij de PvdA hebben ze hun lesje nog niet geleerd. Nu wil de partij dat Tetra Pak uit Moerdijk wordt gered. Het Zweedse verpakkingsbedrijf gaat de fabriek in Nederland sluiten, waardoor 215 mensen hun baan kwijtraken. Reden voor de PvdA om nog een keertje te proberen goede sier te maken.
Alles om de ouderwetse arbeider (en de welvarende arbeidersympathisanten op de grachtengordel) te verleiden niet op de SP te gaan stemmen straks, maar op de Partij van de Arbeid. PvdA-Kamerleden Mariëtte Hamer en Attje Kuiken willen van het kabinet weten of er niet iets kan worden gedaan voor Tetra Pak, zodat het bedrijf in Nederland blijft produceren. Het ministerie van Economische Zaken in een reactie, volgens De Telegraaf:

Het ministerie van Economische Zaken laat in een eerste reactie weten dat het aan bedrijven zelf is om bedrijfsmatige keuzes te maken en te besluiten over reorganisaties. De overheid kan eventueel een rol spelen als een bedrijf tegen hindernissen aanloopt die de overheid weg zou kunnen nemen, zoals vergunningen of toegang tot financiering.

Een prima antwoord, alleen wordt er één ding vergeten, iets heel belangrijks, iets waardoor u en ik allang weten dat de wens van de PvdA bij voorbaat kansloos is. Hoeveel geld de overheid ook zou stoppen in Tetra Pak, niks zou het Zweedse bedrijf helpen. Soms zijn reorganisaties nodig. Waarom? Om kosten te besparen en efficiënter te werken. Nederland wordt een steeds minder aantrekkelijk land voor ondernemers vanwege de hoge loonkosten en de ongelofelijk hoge belastingen (die steeds verder worden verhoogd).
Daar wil de PvdA natuurlijk niets van weten, maar dat is wel het eerlijke antwoord. Als we in Nederland de economie willen aanjagen, dan moeten we ondernemers niet kapotbelasten. We hoeven ze ook zeker niet te 'helpen' - bedrijven kunnen dat heel goed zelf - maar de belastingen kunnen en moeten als de wiedeweerga omlaag. En het minimumloon ook. Dat klinkt vreemd in Nederland, verzorgingsstaat, maar een minimumloonbaan moet je niet zien als iets wat je de rest van je leven blijft doen. Een minimumloonbaan is een mooie kans om aan de slag te gaan en hogerop te komen.
Maar het eerlijke verhaal, daar houdt de PvdA niet zo van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten