PvdA'er ronselt allochtonen

Geen categoriejan 08 2014, 13:59
Ook de PvdA ronselt erop los.
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat de twee grootste partijen van het land - ik heb het dan dus over de VVD en de PvdA - allebei buitengewoon corrupt zijn. Zie dit verhaal van eerder vandaag over Jos van Rey, en nu dit stuk in De Telegraaf over de PvdA:

De verdeling van vierhonderdduizend euro ’opkomstsubsidie’ voor de komende verkiezingen is in Amsterdam in handen van een prominente ambtenaar van PvdA-huize. Deze ’campagneleider’ heeft de opdracht gekregen om tienduizenden nieuwe kiezers te ronselen onder Amsterdamse allochtonen.

En raad eens wat voor kiezers ze dan op het oog hebben? Juist: Turken, Marokkanen en Antillianen. Want die stemmen steevast op de PvdA. Niet zo gek aangezien die partij ze van alles en nog wat wil geven, waarvoor ze niets terug hoeven te doen. Nou ja, behalve eens in de zoveel jaar op de PvdA stemmen, natuurlijk.
Daarnaast focust het PvdA-kopstuk - welke tot voor kort de rechterhand was van PvdA-wethouder Freek Ossel en daarvoor campagne voerde voor... jawel, Barack Obama - zich op jongeren en expats. Want ook die stemmen normaal gesproken op de PvdA.
Dit is het ouderwetse kopen van stemmen. Met democratie heeft dit niets te maken. De opkomstsubsidie van 400.000 euro (in totaal) is bedoeld om de algemene opkomst te verhogen (in 2010 stemde 51,4% van de kiesgerechtigde Amsterdammers), niet om alleen PvdA-volk naar de stembus te lokken. Zoals het echte socialisten betaamt heeft de lokale afdeling van de PvdA daar lak aan. Geld is er immers om stemmen voor jezelf te kopen. Simpel.
Het vermakelijkste van dit verhaal? De PvdA probeert te verbergen wie er achter dit 'opkomstplan' zit door het te laten uitvoeren onder de verantwoordelijkheid van burgemeester Van der Laan. Daartoe is een brief met de stand van zaken, die volgens De Telegraaf morgen wordt behandeld in de raad, door hem ondertekend. "Maar," gaat de krant verder, "in de digitale versie van de brief is met twee muisklikken te achterhalen wie de echte auteur is van het document: de voormalig politiek assistent van PvdA’er Ossel en huidig campagneleider opkomstbevordering."
GeenStijl voegt daar aan toe dat het Instituut voor Migranten en Etnische Studie, dat moet bepalen welke doelgroepen in aanmerking moeten komen voor subsidiering, een PvdA-bolwerk pur sang is:

Ah. In dat sociologische instituut zitten (onder andere) Meindert Fennema (PvdA), Jean Tillie (Pvda), Jan Willem Duyvendak (PvdA/GL, broer van), John Jansen van Galen (PvdA), Adriaan Rottenberg (PvdA, zoon van) en de onvermijdelijke Evelien Tonkens (GL). Het clubje valt onder het UvA-bestuur, met daarin onder andere Louise Gunning (PvdA) en Dymph van den Boom (PvdA).

Zo ziet u maar weer waarom het een bijzonder slecht idee is om bestuurders/politici de taak te geven om meer kiezers naar de stembus te lokken. Als puntje bij paaltje komt dienen ze daar namelijk alleen de eigen belangen mee - niet die van een ander.
Dat dit bij uitstek voor socialisten geldt is weliswaar fascinerend, maar niet nieuwswaardig; dat was immers al veel langer duidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten