PvdA'ers willen af van Job Cohen

Geen categoriejun 01 2011, 17:45
Nee. Neeee. Neehee! Job, blijf! Als-je-blieft!
HP de Tijd bericht dat steeds meer (anonieme en daarom laffe) PvdA'ers zich tegen Job Cohen keren. Ze hebben er gewoon geen vertrouwen meer in dat hij zich in de komende maanden - of zelfs jaren - zal ontwikkelen tot een echte leider van de oppositie.

“Als ik een oproep in de krant moest plaatsen,” probeert een vooraanstaande PvdA-ideoloog de problematiek samen te vatten, “dan luidde de tekst: partij zonder leider zoekt verhaal.” En een collega: “De Engelse sociaal-democraten hebben het na Blair en Brown ook moeilijk gehad, maar daar gebeurt nu weer wat. Er zijn allerlei Refounding Labour-projecten opgezet om de sociaal-democratie nieuw leven in te blazen. Maar bij ons gebeurt er niks. Is het stil. We hebben een non-leider in huis onder wie de partij verweest."

Meer mooie citaten in de HP de Tijd van deze week.
Het zou ons verdulleme toch niet gebeuren dat Cohen opstapt (of tot aftreden wordt gedwongen)? Dat zou verschrikkelijk zijn - tenminste, voor mensen die graag willen dat rechts de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer op sloffen wint.
De voormalige burgemeester van Amsterdam is zo verschrikkelijk incompetent dat de PvdA ook dan totaal geen kans maakt op het premierschap. Een betere PvdA'er - die een zin of twee kan uitspreken zonder over zijn woorden te struikelen - kon een significant deel van de bevolking namelijk nog weleens voor het lapje houden zodat de partij tóch weer de grootste wordt. U weet wel: mooie maar leugenachtige verhalen ophangen over hoe de partij veranderd is, hoe men begrijpt dat het de afgelopen jaren misging omdat men niet naar de kiezer luisterde, maar dat dit nu definitief tot het verleden behoort, etc. Verzin er nog wat puike maar nietszeggende zinnen bij en u hebt het campagneverhaal klaar voor een PvdA zónder Cohen.
Maar met Cohen, met Cohen maakt de PvdA werkelijk geen schijn van kans. Zelfs Ché Guevara zou niet op zijn geloofsbroeders (want socialisme is een geloof) stemmen zo lang zij geleid worden door De Hakkelaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten