PVV fractie betaalde uitvaart oud-gedelegeerde met belastinggeld

Geen categoriejun 14 2013, 11:00
Netjes of niet?
De PVV Utrecht heeft 10.000 euro van het eigen fractiegeld gebruikt om de uitvaart te betalen van oud-Statenlid Jos van Hal Scheffer.
Van Hal Scheffer pleegde zelfmoord nadat zijn vrouw negatief in het nieuws was gekomen. Ze had namelijk op grote schaal fraude gepleegd:

De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht heeft ten onrechte 10.000 euro gebruikt uit het fractiebudget voor de uitvaart van oud-Statenlid Jos van Hal Scheffer. Volgens fractievoorzitter René Dercksen was het een noodgreep omdat er geen geld was voor de begrafenis. De PVV wilde de in opspraak geraakte Van Hal Scheffer toch een waardig afscheid geven.

Toen ik dat las dacht ik, in mijn naïviteit: wat aardig van ze! Tot ik besefte dat, wacht even, het niet om geld van de fractieleden zelf, maar om fractiegeld ging. Met andere woorden, Van Hal Scheffer kreeg een staatsbegravenis. Als de fractie dat geld vervolgens snel terug had betaald was dat geen probleem geweest, maar dat deden ze niet. Sterker nog, ze zeggen dat nu - op het moment dat ze negatief in het nieuws zijn gekomen.
Ze hebben dus onjuist behandeld. Zo ga je niet om met gemeenschapsgeld. Ik denk dat iedere kiezer het daarmee eens  kan zijn; pro-PVV, neutraal, of anti.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten