PVV gaat door met moslimpje pesten

Geen categoriefeb 01 2012, 20:30
De PVV wil voortaan dat alleen inwoners met een Nederlands paspoort mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Stop eens met moslimpje pesten.
PVV'er Eric Lucassen stelde vandaag in een overleg dat inwoners die geen Nederlands paspoort hebben niet zouden mogen stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen. Het zoveelste proefballonnetje van de PVV? Vooruit, laten we het idee voor de gein eens serieus nemen.
Het probleem: Lucassens argumentatie is best een beetje vreemd. Want wat is de reden waarom inwoners van Nederland het stemrecht moet worden ontzegd? Lucassen wil een herhaling van de ongeregeldheden van 2010 voorkomen. Twee voorbeelden: allochtonen die met hulp van hun partner gaan stemmen en het mogelijk ronselen van stemmen. Dat mag dus niet en daar zijn we het allemaal over eens.
Even voor alle duidelijkheid: In Nederland is het zo geregeld dat alleen Nederlanders (met Nederlands paspoort) mogen stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezingen, maar voor de gemeenteraadsverkiezingen geldt dat niet. Je hoeft (nog) geen Nederlands paspoort te hebben om toch te mogen stemmen en zo dus invloed uit te oefenen op het beleid van de gemeenteraad en het college.
Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) gaf in datzelfde overleg dan ook een verstandig antwoord: het gaat op stembureaus vaker goed dan fout, dus waarom zou je mensen die nog geen paspoort hebben uitsluiten van het stemproces? Zo'n bende is het nu ook weer niet op die stembureaus.
Het lijkt opnieuw een poging een relletje te schoppen en moslims te pesten, want daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om. De ongeregeldheden komen vooral voor bij allochtone (moslim)groepen en dus moet je ze maar het stemrecht ontnemen. Hoe gek wil je het hebben? Juist betrokkenheid van deze nieuwe Nederlanders is een goed teken voor de Nederlandse democratie. Ze zijn politiek geïnteresseerd en gaan stemmen. Dát is integratie. Ze betalen toch gemeentelijke belastingen? Dan mogen ze ook stemmen. Wie betaalt, bepaalt. Dat ze vervolgens massaal links stemmen, is een ander probleem.
Een ander voorstel van Lucassen om de problemen op stembureaus op te lossen: zet politieagenten in. Tja. Zoveel agenten hebben we niet, want we willen ook animal cops. Wat minister Spies zegt: train de aanwezige leden van de stembureaus en wijs ze op hun verantwoordelijkheden. Dat moet voldoende zijn. Voorlopig althans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten