PVV: Maak krimpregio's aantrekkelijk!

Geen categorienov 23 2011, 15:14
Het probleem dat voor iedereen pijnlijk duidelijk wordt, is het gebrek aan geld dat er is om allerlei plannen van de overheid uit te voeren.
We zijn als het ware alleen maar tekorten aan het verdelen. Tekorten die absoluut geen ruimte bieden aan ambitieuze natuurplannen, de zeer luxe groene agenda van veel oppositiepartijen en de ongebreidelde "rupsje nooit genoeg" begroting van, champagne verslindende, Europarlementariërs. Hoog tijd voor de hardwerkende Nederlanders, de hardwerkende ondernemers en de mensen die kansen zien in onze Nederlandse economie.
Wij als PVV proberen keihard na te denken over oplossingen om in deze moeilijke tijd met oplossingen te komen. Een van de PVV ideeën is om de zogenaamde krimpregio's weer op de kaart te krijgen bij bedrijven. Krimpregio's zijn gebieden waar het aantal inwoners terugloopt waardoor het aantal voorzieningen en daardoor de aantrekkelijkheid van een dergelijke regio terugloopt. Als bedrijven zich daar vestigen, creëren ze werkgelegenheid en zijn dus een magneet voor de vestiging van inwoners. Groei van het aantal inwoners zorgt voor meer voorzieningen en maakt de krimpregio's dus weer attractief.
De vraag is natuurlijk: hoe maken we deze regio's aantrekkelijk voor bedrijven? Het antwoord is even simpel als effectief: Maak van een krimpregio een zogenaamde regelarme zone. Dit zijn bepaalde gebieden waar nieuwe bedrijven veel minder worden geconfronteerd met allerlei barrières die worden opgeworpen door lokale ambtenaren.
Waar ga je zitten met je nieuwe bedrijf? In een groeikern waar je 4 jaar bezig bent om aan alle voorwaarden te voldoen of in een gebied waar je meteen volgende week aan de slag kunt gaan? Veel ondernemers hoef ik het niet te vragen. Deze kiezen onomwonden voor de snelle variant. De PVV wil deze bedrijven een kans geven, en zo ook de krimpregio’s een kans geven. Weg met de regelwinkel dus, zodat bedrijven tegen provincies als Limburg, Zeeland, Groningen, Friesland, Drente, Overijssel zullen zeggen: "Here we come!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten