'PVV NH solidair met Brinkman'

'PVV NH solidair met Brinkman'

De PVV-fractie van Hero Brinkman in Noord-Holland overweegt een gezamenlijk vertrek uit de partij. Dat bevestigen bronnen binnen de fractie aan Dagelijkse Standaard.

Hero Brinkman stapte gisteren uit de partij na nieuwe onenigheid tussen hem en Geert Wilders. De partijleider achtte het onnodig Brinkmans kritiek op het Polenmeldpunt in de fractie te bespreken, waarop Brinkman zijn conclusies trok. In Noord-Holland is hij nog wel fractievoorzitter namens de PVV.

Vanavond komt Brinkman in Haarlem bijeen met zijn fractie om te praten over zijn vertrek bij de PVV. Belangrijkste onderwerp van gesprek zal de positie van de Noord-Hollandse fractie zijn ten opzichte van de landelijke partij. Brinkman hoopt dat de gehele fractie zich afscheidt van de PVV. Opvallend genoeg is de kans levensgroot dat dit ook gaat gebeuren: een meerderheid van de fractie steunt Brinkman onvoorwaardelijk, de overgebleven twee Statenleden willen eerst het verhaal van Hero Brinkman aanhoren voordat ze een definitieve beslissing nemen, maar is niet van plan het op een scheuring binnen de fractie te laten aankomen.

Het gebeurt zelden dat een gehele fractie zich afscheidt van een partij. Mocht het Brinkman lukken het vertrouwen van zijn zeskoppige fractie mee te nemen, dan zal dat de opmaat zijn voor extra gerommel binnen de PVV. Dat wordt partijleider Geert Wilders hoogstpersoonlijk in de schoenen geschoven. Hem wordt door diverse Statenleden uit het land verweten dat hij de fracties heeft laten stikken nadat de stemmen voor de Eerste Kamerverkiezingen binnen waren. „Ik stel het niet op prijs als de partijtop nu ineens zou gaan bellen terwijl we maandenlang niets van ze hebben gehoord", aldus een anonieme bron.

Wat er gebeurt met Brinkmans plannen voor een PVV-jongerendag, is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer