PVV start onderzoek naar herinvoering gulden

Geen categorienov 11 2011, 8:18
Eens even kijken of we het beter zouden kunnen redden in ons eentje dan samen met de europartners.
De PVV gaat een hoop van het mysterieus bijeenverkregen partijgeld uitgeven om een "gerenommeerd internationaal bureau" onderzoek te laten verrichten naar de mogelijkheden en kansen voor een Nederland uittreding uit de euro. Dit laatste zou dan gepaard moeten gaan met de herintrede van de gulden.
Het onderzoek is denk ik een dappere zet van de Wilderianen, want ze lopen hiermee natuurlijk het risico nul op rekest te krijgen van het onderzoeksbureau.
Ik denk zal dat een volledige terugtrekking uit de euro Nederland weinig heil zou brengen. Het heeft de afgelopen jaren ongelooflijk veel voor de handel betekend dat we dezelfde munt voerden als onze belangrijkste handelspartners.
Helaas waren er ook een aantal landen die van het eurofestijn een potje hebben gemaakt - dit waren gelukkig niet onze belangrijkste handelspartners. Als we die euromisbruikers er nu eens uitzetten, en dan verdergaan met Duitsland en een aantal andere financieel solide landen in een zogeheten neuro, zou dat wellicht niet wat zijn?
Helaas lijkt Wilders die optie niet te onderzoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten