snapshot 2

PVV wil onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries: 'én snoeiharde straffen voor MocroMaffia!'

Geen categorieaug 01 2021, 18:56
De PVV wil dat er een onderzoek komt naar de beveiliging van Peter R. de Vries. Of eigenlijk, het gebrek eraan. Dat zegt PVV-Kamerlid Gidi Markuszower.
Onmiddellijk nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten op straat vroegen mensen zich af hoe dat eigenlijk had kunnen gebeuren. De politie en De Vries zelf zeiden immers al eerder dat hij op een dodenlijst van Ridouan Taghi stond, de Godfather van de MocroMaffia. Je zou denken dat zo'n man dan goed beveiligd wordt. Maar niets was minder waar. Zoals we op camerabeelden konden zien van tijdens en vlak voor de moordaanslag liep De Vries helemaal alleen rond, zonder bodyguards die bereid waren een kogel voor hem op te vangen.
Ook de PVV vindt het merkwaardig hoe het gegaan is met de beveiliging van De Vries. Daarom laat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower nu weten dat zijn partij een onafhankelijk onderzoek naar deze materie van harte steunt. Er moet wat de PVV betreft dus uitgezocht worden hoe dit kon gebeuren, en waar de verantwoordelijke instanties gefaald hebben - áls dat zo is, tenminste, want het kan natuurlijk ook zijn dat iemand gewoon geen bescherming wíl. Daar doe je als staat zijnde dan niets aan; het is uiteindelijk aan het individu zelf of die al dan niet het risico wil nemen op zo'n mogelijk voortijdig einde.
https://twitter.com/GidiMarkuszower/status/1421815884327362564
Naast een onderzoek naar de beveiliging van De Vries wil Markuszower ook dat er "snoeiharde en lange straffen" worden gegeven aan "alle leden van de MocroMaffia. Ook voor die daders," voegt hij voor de goede orde toe, "die nu kroongetuige zijn."
Dat laatste is opmerkelijk, want de kroongetuige waar hij op doelt is Nabil B., de man voor wie Peter R. het juist opnam.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het wordt interessant om te zien wat hieruit komt. "Hij voer echt wel zijn eigen koers. Hij was niet bereid heel erg mee te gaan in beveiligingsprogramma's, want die benauwden hem te veel in zijn eigen bewegingsvrijheid", zei Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten bijvoorbeeld kort na de aanslag. Als dat klopt - en ik denk dat dit zo is, als je naar de camerabeelden kijkt én naar uitspraken die De Vries hierover in het verleden heeft gedaan - dan is het niemands "schuld" dat hij dood is. Nou ja, niemand behalve die van de MocroMaffia, natuurlijk. Want dat tuig heeft dit gedaan. 100%.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten