Raad van State geeft toe: er is niet bezuinigd

Geen categorieapr 04 2013, 12:23
Ontluisterend.
Ook de Raad van State geeft nu toe dat er feitelijk niet is bezuinigd. Zie hier het Jaarverslag 2012, en dan met name dit kerncitaat:

De politieke ontwikkelingen betekenden voor de derde maal in vier jaar tijd (2009, 2010, 2012) dat besluitvorming en beleid met betrekking tot hervormingen en aanpassingen, die nodig zijn om de financieel-economische problematiek ten principale aan te pakken, gedurende geruime tijd vrijwel stil kwamen te liggen, behoudens fiscale maatregelen nodig om het verder oplopen van het tekort te beperken (btw-verhoging). Dit vormt niet alleen een vertraging in de noodzakelijke aanpassing, maar betekent ook dat Nederland verder achter raakt in een Europa dat zelf steeds verder achterop raakt in de economische en politieke verschuivingen in de wereld. Het betekent ook dat de problematiek verder toeneemt. Het jaar 2012 was het vierde jaar na de aanvang van de financieel-economische crisis in de Verenigde Staten en Europa eind 2008. In die vier jaar is de Nederlandse economie niet gegroeid, maar is de publieke sector in relatieve zin wel verder toegenomen (van 38,7% naar 42,8% BNP) en is de staatsschuld met € 100 miljard gestegen tot 71,4% BNP.

In gewonemensentaal betekent dat: de private sector heeft het lastig, maar de publieke sector (lees: de staat) groeit desalniettemin als kool.
De RvS is het dus eens met onze eigen tipo: de staat blijft groeien, er wordt niet bezuinigd. Het enige dat er wel gebeurt is dat de lasten worden verzwaard, maar alleen een Big Brotherachtige socialist die lastenverzwaringen 'bezuinigingen' noemt.
Afijn, de VVD hoeven we dus inderdaad helemaal niet meer serieus te nemen. Die partij is nu al jaren aan de macht en zorgt er gewoon voor dat de staat blijft groeien. Goed gedaan hoor, dames en heren liberalen, u bent erin geslaagd om van uw partij een tweede PvdA te maken. Heel knap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten