Raad van State kritisch over Miljoenennota: 'niet eerlijk over terugbetalen staatsschuld en geen rekening gehouden met impact tweede golf'

Raad van State kritisch over Miljoenennota: 'niet eerlijk over terugbetalen staatsschuld en geen rekening gehouden met impact tweede golf'

We zitten eigenlijk al midden in een economische crisis waarbij we nog enigszins beschermd worden tegen de effecten ervan. Als een tweede golf uitblijft dan is de kans aanwezig dat we er vrij snel weer uitkomen, zonder al te veel kleerscheuren. Maar dat is alsnog een vrij precaire situatie. Als het wél misgaat dan lijkt het mij toch wel fijn om te weten hoe we dat gaan bekostigen.

Want bedenk je wel dat de economie in de rest van de wereld ook niet op hetzelfde oude niveau draait. Het wordt (afhankelijk van de sector natuurlijk) voor iedereen moeilijker om de boel draaiende te houden. Het zou best wel eens kunnen dat economieën overal ter wereld een enorme verandering ondergaan waar iedereen zich op zal moeten aanpassen.

Maar goed, stel dat het lukt om al die veranderingen het hoofd te kunnen bieden, dan nog zit Nederland met een enorme schuld die hoe dan ook zal moeten worden afbetaald. Die discussie zullen de coalitiepartijen pas na de verkiezingen aandurven, ben ik bang.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties