Raadslid mogelijk vervolgd vanwege Auschwitz-tweet over aanklager Jos van Rey

Geen categoriemei 12 2016, 15:00
Politici in Nederland zijn over het algemeen zwak en gemakkelijk te beïnvloeden. Blijkbaar is alles anders als één van hen zich voor een rechter moet verantwoorden.
De rechtszaak tegen Jos van Rey gaat gestaag door. De oud-VVD'er wordt er feitelijk van beschuldigd corrupt tot op het bot te zijn. Deze week hoorde hij maar liefst twee jaar gevangenisstraf tegen zich eisen.
Je zou denken dat andere politici het alleen maar zouden toejuichen dat corruptie wordt aangepakt, maar helaas is niets minder waar. Sterker nog, flink wat zuiderse politici zijn op hun beurt boos. Van Rey zou namelijk alleen maar de kop van jut zijn.
Het gevolg? Enkele van deze Rey-vrienden laten zich helemaal gaan op Twitter:

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag aangifte gedaan tegen het Heerlense raadslid Christian Petermann. Die vergeleek officier van justitie Anja Janssen dinsdag op Twitter met een kampbeul in het Duitse concentratiekamp Auschwitz en wenste haar dood. Dat maakte het OM donderdag bekend.

Janssen is aanklager in de corruptiezaak tegen Jos van Rey. Zij eiste afgelopen dinsdag twee jaar cel tegen de VVD'er. Petermann twitterde naar aanleiding van die eis: ,,Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel 'de Irma Grese van het OM', nog vanavond verongelukt''. Hij deed zijn tweet tijdens een privéconversatie.

Even later verwijderde hij zijn tweet weer, en bood zelfs publiekelijk zijn excuses aan:
https://twitter.com/CP_4_Heerlen/status/730683695019986944
Maar dat was natuurlijk veel te laat. Het parket deed dan ook aangifte tegen hem bij de hoofdofficier in Limburg, waarbij werd uitgelegd dat men de tweet "ongepast en een grove belediging voor de officier van justitie in kwestie" vond.
En daar hebben ze natuurlijk zeker een punt mee. Een officier van Justitie vergelijken met een kampbewaarder van Auschwitz omdat ze een mogelijk corrupte politicus wil straffen... veel gekker dan dat wordt het niet.
Maar goed, we moeten ons natuurlijk absoluut niet verbazen over het wangedrag van Petermann. Zo rollen onze politici nu eenmaal: ze laten van alles en nog wat gebeuren (bijvoorbeeld dat de belastingbetaler wordt uitgeknepen), maar oh wee als je achter één van hen aangaat. Dan is het land opeens te klein en gaan ze helemaal los.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten