Radicalen mogen geen wapens in handen krijgen

Geen categoriejul 28 2011, 16:19
Dat klopt natuurlijk.
Dit lijkt me nou eens een perfect voorbeeld van een common sense maatregel:

Het CDA wil dat de lijsten van mensen die volgens de inlichtingendiensten geradicaliseerd zijn, nog eens vergeleken worden met de lijst van afgegeven wapenvergunningen het afgelopen jaar.

CDA-Kamerlid Coskun Coruz zal dat bepleiten in Kamervragen aan de ministers Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie). Aanleiding zijn de massale moordpartij op jongeren op het eilandje Utoya in Noorwegen. Coruz bevestigt berichtgeving daarover in De Telegraaf.

Gekken met wapens: geen goed idee. Radicale gekken met wapens: een nóg minder goed idee. Dat kan een kind begrijpen.
En toch. Toch is het een beetje merkwaardig dat we massaslachting in Noorwegen zo behandelen. Het lijkt bijna wel alsof we er allemaal van overtuigd zijn dat de schietpartij plaatsvond op Texel of iets dergelijks, en dat de slachtoffers Nederlandse PvdA'ers in plaats van Noorse sociaaldemocraten waren. We hebben de schietpartij, zou je kunnen zeggen, bijna geadopteerd, en er een Néderlands drama van gemaakt.
Ik vraag me af of we daarin niet te ver doorschieten. Uiteindelijk betrof het hier een verschrikkelijke misdaad in Noorwegen, gepleegd door een Noor, die opgroeide in een Noorse maatschappij waar zelfs milde immigratiekritiek verboten was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten