'Radicalere' lerarenbond krijgt steeds meer steun en leden! Leraren zijn tegen akkoord met minister Slob

'Radicalere' lerarenbond krijgt steeds meer steun en leden! Leraren zijn tegen akkoord met minister Slob

De teleurstelling binnen de onderwijswereld is voelbaar. De grote onderwijsbonden hebben vrijdag een akkoord gesloten met minister Slob. Slob stelde 460 miljoen euro beschikbaar als de bonden de oproep voor het staken in het primair en voortgezet onderwijs zouden intrekken. De bonden gaven toe, maar één lerarenbond was hier op tegen. De Leraren in Actie (LIA) zagen hun ledenaantal hierdoor flink groeien dit weekend.

De lerarenbond wordt als 'radicaler' gezien omdat zij wel blijven oproepen tot staking. Zij zien de deal van Slob niet meer dan een 'noodpakket'; de grote problemen zoals de structurele lerarentekort wordt hiermee niet opgelost. Door de dwarse houding van LIA kunnen ze op veel sympathie rekenen van leden van andere - en vele malen grotere - lerarenbonden. Veel leraren zijn het met ze eens dat dit niet meer is dan een noodpakket om de mensen tijdelijk weer tevreden te krijgen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Veel leraren zijn blij met het akkoord van Slob, dat moge duidelijk zijn. Keer op keer komt de overheid met een klein beetje geld om het gros van de leraren te spekken voor een paar jaar. Terwijl de problemen in het onderwijs zich maar blijven opstapelen. Het is goed om te zien dat er tenminste één bond voet bij stuk houdt. Vanwege hun stugge gedrag zagen zij dan ook een forse ledenstijging dit weekend, het werkveld kan de bond wel waarderen gelukkig!

?ref_src=twsrc%5Etfw

Lees meer over:
onderwijs leraren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties