Rapid Wien schakelt Ajax uit in Champions League

Geen categorieaug 05 2015, 8:00
De Amsterdammers kónden meedoen aan de Champions League, maar ze werden gisteravond uitgeschakeld door Rapid Wien.
Vorige week speelden de twee clubs voor het eerst tegen elkaar. De wedstrijd vond plaats in Oostenrijk en eindigde in 2-2. Het was een fantastisch begin voor Ajax; uit gelijk spelen en ook nog eens twee doelpunten maken. Beter kon bijna niet.
Let op het 'bijna.' Rapid Wien kwam gisteren namelijk naar de Arena en won de tweede wedstrijd met 2-3. Einde oefening voor Ajax.
Het was een behoorlijke tegenvaller voor de Amsterdamse club. Veel mensen hadden gedacht dat het wel in orde zou komen en dat Ajax mee zou doen aan de Champions League. Dat zou niet alleen goed zijn voor het imago van de club, maar ook voor diens financiën. Helaas mocht het dus niet zo zijn.
Ajax-speler Viktor Fischer legt uit waarom het, in zijn ogen, misging:
"Het lag aan persoonlijke fouten. Ik durf wel te zeggen domme fouten. En jeugdigheid. Op dit moment kun je ook zeggen dat Ajax te jong is. Zeker in dit soort Europese wedstrijden moeten we slimmer spelen en dat heeft ook met ervaring te maken."
De 21-jarige aanvaller vertelt dat trainer Frank de Boer het team de opdracht had gegeven om 1) het eigen spel te spelen en 2) de fouten van vorige week niet meer te herhalen. Het eerste lukt volgens Fischer "bij vlagen," het tweede "hebben we nagelaten."
Ajax loopt niet alleen de mogelijkheid mis om ervaring op te doen in de Champions League, maar - eerst en vooral - ook een heleboel geld. De CL levert deelnemende clubs mooie bedragen; dat geld kunnen ze vervolgens gebruiken om zichzelf te versterken. Aangezien PSV wel mee doet aan de Champions League loopt Ajax dit jaar wat dat betreft mogelijk een achterstand op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten