Rechter legt celstraffen op in proces Charlie Hebdo: hoofdverdachte krijgt 30 jaar cel

Rechter legt celstraffen op in proces Charlie Hebdo: hoofdverdachte krijgt 30 jaar cel

Bron: Mariontxa / Shutterstock

Een maandenlang proces is tot een einde gekomen, vijf jaar na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo heeft de rechter zijn uitspraak gedaan. De veertien handlangers van de terroristen konden allemaal rekenen op celstraffen.

De rechter is van mening dat de veertien handlangers, dertien mannen en een vrouw, de aanslagplegers hebben geholpen. De hoofdverdachte in deze zaak, Ali Riza Polat, ging tekeer toen hij te horen kreeg dat hij 30 jaar de cel in moet.

"De rechter heeft een zondebok nodig. Ik wil niet naar de gevangenis voor wat ik niet heb gedaan."

Na zijn woede-uitbarstingen werd hij de rechtszaal uitgevoerd. Hij bedreigde tijdens zijn proces nog een politieagent.

Voor veel Fransen blijft het toch frustrerend dat de drie terroristen zelf dood zijn, de mensen die veroordeeld zijn in dit proces zijn de handlangers. Toch is het voor de nabestaanden fijn om deze pagina te kunnen omslaan, de rechter heeft zich uitgesproken en de verdachten hebben allemaal een straf gekregen. Een van de medeverdachten heeft zelfs levenslang gekregen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties