Recordopkomst in Hongkong! Pro-democraten behalen in alle 18 de kiesdistricten de meerderheid!

Recordopkomst in Hongkong! Pro-democraten behalen in alle 18 de kiesdistricten de meerderheid!

Demonstranten in Hongkong Foto: Shutterstock: Door Dave Coulson Photography

Afgelopen nacht was een spectaculaire nacht voor de inwoners van Hongkong, een nacht die ze veel energie zal geven voor komende tijd. Een extreem hoge opkomst en een overduidelijke winst geven een krachtig signaal af richting Peking: Hongkong zit niet te wachten op de totalitaire arm van Peking!

452 zetels zijn er te behalen bij de districtenverkiezingen, het pro-Chinese kamp stevent af op een enorm verlies en staat vooralsnog op 45 zetels. Pro-democratische kandidaten hebben tot nu toe 390 zetels naar binnen gesleept, en ongekend grote overwinning dus. Tevens ook een duidelijk signaal naar China. Het neokolonialisme van de Xi Jinpingianen, daar moeten de 'vrije mensen' van Hongkong niks van hebben. Die socialistische heilstaat van China is een grote farce voor de inwoners van Hongkong.

De regeringsleider van Hongkong zei dat ze de resultaten zal respecteren, waar bij de vorige verkiezingen het pro-Chinese kamp nog 75% van de stemmen won zijn deze verkiezingen uitgelopen op een deceptie.

We gaan met een open blik naar het volk luisteren. Ik hoop dat de vrede, veiligheid en orde blijft.’’

Een recordopkomst van maar liefst 71% zorgt ervoor dat de mensen in Hongkong een krachtig signaal afgeven, ook zullen zij zich nu gesterkt voelen in hun strijd tegen Peking. Afgelopen weekend was voor het eerst in tijden dat er geen demonstraties waren. De vraag is nu natuurlijk: en nu?

Het is niet zo dat Hongkong nu ineens wel van vrijheid kan genieten, we zijn benieuwd naar wat Peking gaat doen de komende tijd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties