shutterstock 1428932390

Recordopkomst in Hongkong! Pro-democraten behalen in alle 18 de kiesdistricten de meerderheid!

Geen categorienov 25 2019, 9:00
Afgelopen nacht was een spectaculaire nacht voor de inwoners van Hongkong, een nacht die ze veel energie zal geven voor komende tijd. Een extreem hoge opkomst en een overduidelijke winst geven een krachtig signaal af richting Peking: Hongkong zit niet te wachten op de totalitaire arm van Peking!
452 zetels zijn er te behalen bij de districtenverkiezingen, het pro-Chinese kamp stevent af op een enorm verlies en staat vooralsnog op 45 zetels. Pro-democratische kandidaten hebben tot nu toe 390 zetels naar binnen gesleept, en ongekend grote overwinning dus. Tevens ook een duidelijk signaal naar China. Het neokolonialisme van de Xi Jinpingianen, daar moeten de 'vrije mensen' van Hongkong niks van hebben. Die socialistische heilstaat van China is een grote farce voor de inwoners van Hongkong.
De regeringsleider van Hongkong zei dat ze de resultaten zal respecteren, waar bij de vorige verkiezingen het pro-Chinese kamp nog 75% van de stemmen won zijn deze verkiezingen uitgelopen op een deceptie.

We gaan met een open blik naar het volk luisteren. Ik hoop dat de vrede, veiligheid en orde blijft.’’

Een recordopkomst van maar liefst 71% zorgt ervoor dat de mensen in Hongkong een krachtig signaal afgeven, ook zullen zij zich nu gesterkt voelen in hun strijd tegen Peking. Afgelopen weekend was voor het eerst in tijden dat er geen demonstraties waren. De vraag is nu natuurlijk: en nu?
Het is niet zo dat Hongkong nu ineens wel van vrijheid kan genieten, we zijn benieuwd naar wat Peking gaat doen de komende tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten