Regering houdt de schijn op: inburgeren is in de praktijk NIET verplicht

Regering houdt de schijn op: inburgeren is in de praktijk NIET verplicht

Het kabinet verhult de waarheid over de integratie van nieuwkomers in Nederland.

Zo rolt het kabinet Rutte II:

Het kabinet verzwijgt al jaren tegenover nieuwkomers dat hun verblijfsvergunning kan worden afgepakt als ze niet inburgeren. Het is namelijk sterk de vraag of die wet wel helemaal uitvoerbaar is. Maar aan de Tweede Kamer werd dit nooit zo gemeld.

De reden dat dit nu in de openbaarheid komt is dat de Tweede Kamer zich onlangs enigszins zorgen begon te maken toen bekend werd dat van de mensen die hun inburgeringsdiploma niet op tijd gehaald hadden precies nul het land werden uitgezet. Dat was wat vreemd. Volgens de wet moet de verblijfsvergunning van dit soort mensen namelijk worden ingetrokken.

CDA'er Mona Keijzer weet nu waarom dat zo is: het kabinet is bang dat internationale regels en afspraken het intrekken van de verblijfsvergunning niet mogelijk maken.

In een normaal land zou je als staat het dan gewoon proberen en zien waar het eindigde bij de rechter. Als de nationale of internationale rechter het neer zou schieten zou je het opnieuw proberen, maar dan op een iets andere manier.

Helaas is Nederland anno 2016 geen normaal land. Hier veeg je dit soort ongemakkelijke feitjes gewoon onder het tapijt waarna je net doet alsof ze niet bestaan.

Sterker nog, het kabinet is zo ernstig tekort geschoten in zijn taak dat immigranten niet eens weten dat de wet - dat ze hun inburgeringsexamen moeten halen of anders hun verblijfsvergunning moeten inleveren - bestaat.

Ja, dat lees je goed. Deze mensen zijn niet eens op de hoogte van de wet.

Dit betekent dus dat de wet niet eens gebruikt wordt als pressiemiddel.

Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk dieptriest was. Dit is hoe het kabinet Rutte II opereert. Natuurlijk komt dat voor een groot deel doordat de PvdA deel uitmaakt van de coalitie, maar ook de VVD is hier schuldig aan. De liberalen zouden dit soort zaken immers gewoon moeten afdwingen. Blijkbaar willen of durven ze dat niet. Ik ben er nog niet uit welke van de twee opties erger is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties