Regering wil niet zeggen of lastenverzwaring oploopt tot meer dan 2 miljard

Geen categorieaug 16 2013, 20:29
Wat dus betekent dat het inderdaad meer dan 2 miljard wordt.
Het kabinet beloofde eerder dat als er 'bezuinigd' zou worden, maximaal 30 procent van die 'bezuinigingen' uit lastenverzwaringen zou bestaan. Het heeft heeft er nu alle schijn van dat ook deze belofte - net als vrijwel iedere andere belofte van VVD en PvdA - binnenkort bij het grof vuil wordt gezet.
Want ach, beloftes maak je alleen maar om 'het volk' even zoet te houden. Toch?
Goed, hier de uitleg van Nu.nl:

Voor de zomer was al duidelijk dat het kabinet de lasten opnieuw zou verhogen, maar toen verwees premier Mark Rutte nog naar het uitgangspunt van twee derde bezuinigen op de overheidsuitgaven en een derde lastenverzwaringen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken wilde die garantie vrijdag na de eerste ministerraad niet geven. Ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem deed dat niet.

Aangezien we enige ervaring hebben met deze boevenbende weten we onderhand natuurlijk wat dit betekent: ja, de lasten worden inderdaad met twee miljard of meer verzwaard. En waarschijnlijk nog flink meer ook.
PvdA en VVD hebben namelijk besloten dat het verder uitmelken van de burger de enige manier is om de staatskas nog enigszins te spekken. Daarom moeten u en ik, de buren, familieleden, kennissen en vrienden eraan geloven. Nou ja, niet allemaal - vrees niet. Het gaat alleen om de mensen die zowaar productief zijn en iets van hun leven proberen te maken.
De rest van de samenleving - het deel dat tegenwoordig keihard PvdA stemt, zeg maar - wordt wél met rust gelaten. Daar kan de staat immers niets bij weghalen. Nee, nee, die mensen moet je zelfs nog een beetje meer geven. Niet omdat ze daar recht op hebben, maar gewoon, zodat ze de komende twee of drie verkiezingsrondes wéér zonder al te veel vragen te stellen op de PvdA stemmen.
Het echte trieste hiervan is dat de VVD het allemaal maar laat gebeuren. Zoals ik eerder al eens uitlegde: aangezien een liberaal ervan overtuigd is dat je de economie kapotmaakt door de lasten te verhogen kunnen we alleen maar concluderen dat de VVD tegenwoordig een echte sociaal-democratische partij is geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten