Regeringsbeleid blijkt sigaar uit eigen doos, flinke stijging in vaste lasten voorspeld!

Regeringsbeleid blijkt sigaar uit eigen doos, flinke stijging in vaste lasten voorspeld!

Man man man wat waren ze gelukkig en zelfvoldaan toen bekend werd gemaakt dat we er allemaal op vooruit zouden gaan. 1,5 Procent koopkrachtstijging, Rutte, Buma, Pechtold en Segers gleden zowat van hun stoel. Daar blijkt echter ook een schaduwzijde aan te zitten!

Verzekeringen, energie, internet en dergelijke vaste lasten stijgen waarschijnlijk in prijs. De zorgverzekering was al bekend en de benzine tikt de twee euro al zo'n beetje aan maar daar blijft het dus niet bij!

Voor een alleenstaande gaat het leven in Nederland zo'n 450 euro meer kosten dan afgelopen jaar. Een gezin met één kind zal zelfs 700 euro meer moeten aftikken! Dit maakt vergelijkingssite Pricewise vandaag bekend.

Budgetvoorlichter Nibud stelt ons echter gerust en haalt die 1,5 procent koopkrachtstijging nog eens aan, maar dat vertaalt zich in het volgende: Een alleenstaande die 35.000 per jaar verdient, krijgt zo'n 504 euro erbij. Een werkend echtpaar die samen ongeveer 75.000 verdienen én een kind hebben, gaat er zo'n 900 euro op vooruit.

Zet je die 504 en 900 euro tegenover die 450 en 700 euro aan hogere kosten, dan gaat een alleenstaande er dus 54 euro op vooruit en een gezin slechts 200 euro. Let wel, hierbij zijn de cijfers voor de auto- en woonverzekering nog niet bij ingecalculeerd. Men verwacht dat deze ook zullen stijgen dus haal maar gerust een paar euro van die 'winst' af!

Eerlijk is eerlijk, kabinet Rutte heeft niet overal invloed op gehad. De prijsstijging van de olie bijvoorbeeld, onder andere door het wegvallen van Venezuela. Ook de hoeveelheid stormschade is een gevalletje overmacht, maar dan nog is een keertje extra uiteten of een extra dagje pretpark met het gezin niet echt vooruitgang te noemen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties