Resultaat Vluchthaven valt Teeven tegen

Geen categoriejun 05 2014, 11:29
Ze willen helegaar niet naar huis!
Staatssecretaris Fred Teeven is danig teleurgesteld over het resultaat van de zogenoemde Vluchthaven in Amsterdam. Daar zit een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers verstopt. Nou ja, verstopt... Ze kregen daar tijdelijke opvang van de gemeente Amsterdam omdat ze zo vreselijk zielig waren. Pardon, ik bedoel natuurlijk zijn. Asielzoekers zijn immers per definitie zielig, puur en alleen al omdat ze oorspronkelijk niet uit Nederland komen.
Het was hoegenaamd de bedoeling om die mensen een tijdje onder te brengen in een voormalige gevangenis aan de Havenstraat, maar daarna zouden ze (vrijwillig!) terugkeren naar hun herkomstland. Leuk geprobeerd, maar er is een probleempje: slechts 12 zijn bereid om dat te doen. Van de meer dan 100. In 30 tot 50 gevallen wordt onderzocht of de asielzoekers ziek is of een andere vorm van 'extra kwetsbaarheid' heeft. De rest moet Nederland verlaten, maar weigert dat te doen.
In een normaal land kan de staatssecretaris (of de minister) dan ingrijpen en de illegalen zélf uitzetten. Ze worden dan gewoon op het vliegtuig gezet en teruggestuurd naar het land van herkomst.
Helaas is Nederland alles behalve normaal. Teeven - de man die bekend wil staat als crime fighter pur sang - kan alleen maar verbaasd toekijken hoe de hele wereld hem negeert. Hij roept wat, af en toe springt hij woedend rond, maar niemand die zich er iets van aantrekt.

Teeven had gehoopt dat de betrokkenen door de opvang in een rustige fase zouden komen om alles door te lopen, zodat ze bereid zouden zijn alsnog te vertrekken. 'Jammer. Ik had dit niet verwacht. Ik ben niet optimistisch.' 

Hoe had je dit in vredesnaam niet kunnen verwachten, Fred? Dacht je nou werkelijk dat het die mensen erom ging dat het allemaal zo snel ging? Welnee, ze willen zo lang mogelijk blijven hangen in de hoop dat ze uiteindelijk alsnog toestemming krijgen om te blijven. Een kind kan dat nog begrijpen, maar de staatssecretaris blijkbaar niet. Veel triester wordt het niet.
Kan iemand die man niet uit zijn lijden verlossen? Hij heeft werkelijk niets in te brengen, wat niet in de laatste plaats komt doordat hij in een regering zit met de asielzoekers-liefhebbende PvdA. Haal die man uit het kabinet en laat hem maar weer terugkomen als de VVD ooit weer zaken doet met enigszins rechts aandoende partijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten