shutterstock 1532596889

Right Now: ´Honderden boze boeren trekken naar Schiphol en gaan confrontatie met de politie niet uit de weg´

Geen categoriejul 08 2020, 21:00
Honderden boeren zijn onderweg naar Drenthe, nadat daar vandaag ongeveer zestig boeren werden aangehouden door de opgetrommelde politie. Ondertussen zijn ook tientallen boeren onderweg naar luchthaven Schiphol om hun protest extra luister bij te brengen.
De situatie lijkt inmiddels zelfs een beetje uit de hand te lopen, want De Telegraaf weet te melden dat honderden boeren momenteel onderweg zijn naar de provincie Drenthe, daar werden eerder vandaag ongeveer zestig demonstranten aangehouden door de politie. Zeven daarvan waren minderjarig.
Eveneens zijn tientallen boeren in Noord-Holland onderweg naar luchthaven Schiphol. Eerder deze avond werden distributiecentra in Breda en in Deventer geblokkeerd. In boerengroepen gaan tevens adressen rond over de woonadressen van politici, waaronder die van de Nederlandse premier Mark Rutte.
De politie laat weten dat de opkomst van de ´boze boeren´ gigantisch is, maar vooralsnog hebben ze aangegeven om niet in te grijpen: ¨Onze ogen zijn gericht op de situatie. We weten wat er speelt. We gaan hier echter niet actief op handhaven, zolang het verder niet uit de hand loopt¨, aldus de handhaving tegenover De Krant van Wakker Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten