Rijkswaterstaat: ga de zee niet in, zeevonk gevonden

Rijkswaterstaat: ga de zee niet in, zeevonk gevonden

De rode gloed aan de kust van Scheveningen en Wassenaar is zeevonk.

Dat zegt Rijkswaterstaat.

Hoewel zeevonk niet erg gevaarlijk is kan het wel problemen veroorzaken met betrekking tot uw huid en luchtwegen. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat legt uit:

"Het lijkt ons daarom beter dat mensen niet het water ingaan."

Het Algemeen Dagblad bericht dat Rijkswaterstaat de hele nacht heeft doorgewerkt om uit te zoeken wat de rode gloed veroorzaakte die mensen waarnamen bij de kust van Wassenaar en Scheveningen.

Gisteren mochten bezoekers van de stranden in kwestie de zee niet in. Ook vandaag adviseert de gemeente Den Haag mensen om het water niet in te gaan. De NOS legt uit dat het negatieve reisadvies "geldt voor de stranden bij Katwijk, Wassenaar en Scheveningen. Op de stranden waar niet gezwommen kan worden wordt de rode vlag gehesen." Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet weet om welke specifieke stranden het gaat.

In de loop van de dag komt Rijkswaterstaat vrijwel zeker met meer informatie naar buiten én met een mogelijk nieuw advies.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties