RIVM-baas Van Dissel waarschuwt voor stijgend aantal besmettingen en wil maatregelen: 'studenten en horeca zijn het probleem'

RIVM-baas Van Dissel waarschuwt voor stijgend aantal besmettingen en wil maatregelen: 'studenten en horeca zijn het probleem'

Jaap van Dissel van het RIVM.

Van Dissel bepleit in feite het instellen van een avondklok voor studentensociëteiten en de horeca, alsmede het beperken van het maximale aantal contacten voor die groep. Maar, zo onderstreept Van Dissel wel, hij pleit voor een landelijke lockdown. Het zal dan in de praktijk vooral om de Randstad gaan, want die kleurt weer langzaam rood op de kaart.

Dat gaat een hoop frustratie opleveren ben ik bang. En ik vraag me ook af of dit überhaupt wel zoden aan de dijk gaat zetten. Die drempelwaarde is namelijk een algemeen cijfer, want ja, het aantal besmettingen stijgt maar het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijft laag. Zolang die laatste twee niet stijgen is er toch weinig aan de hand?

Volgens mij kunnen ze beter komen met een maatregel of een advies voor studenten dat ze zichzelf eerst in quarantaine zetten voordat ze op bezoek gaan bij kwetsbare mensen. Dan kan de horeca langer openblijven en hebben studenten ook nog een beetje een leuk begin van hun studiejaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties