RIVM zet dikke streep door nieuwe versoepelingen: zwembaden, pretparken en dierentuinen blijven dicht

RIVM zet dikke streep door nieuwe versoepelingen: zwembaden, pretparken en dierentuinen blijven dicht

De Efteling. Bron: Photos by D / Shutterstock.com.

Als het aan het RIVM ligt, dan gaat Nederland de komende week niet verder versoepelen in het coronabeleid. De heropeningen, die tezamen het tweede stap in het heropeningsplan vormen, zijn door het RIVM afgewezen in een kabinetsadvies. Dat vermeldde WNL vanochtend.

Zo zouden behalve pretparken, zwembaden en dierentuinen ook de sportscholen weer in beperkte mate hun deuren kunnen openen voor het publiek, zo was aanvankelijk het plan.

Het RIVM vindt dat nu echter onverstandig, omdat er naar de mening van de gezondheidsdienst nog teveel coronabesmettingen in Nederland zijn.

Het kabinet zou naar verluid het advies van de organisatie willen overnemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Hulp bij het vinden van IT werknemers

Lees meer