Robin Haase ontdekt dat men op Twitter niet altijd even lief is

Geen categoriejul 10 2013, 11:00
Sociale media-omgangsvormen.
De Nederlandse prof-tennisser heeft eindelijk ook uitgevonden dat internet niet altijd het beste in de mens naar boven haalt:

De Nederlandse tennisser Robin Haase wordt via sociale media en mail regelmatig bedreigd en uitgescholden. Het gaat daarbij om gokkers, die geld verliezen als Haase tegen hun voorspellingen in wint of verliest. Spelersvakbond ATP heeft iemand aangesteld om alle bedreigingen te onderzoeken, meldt De Volkskrant vandaag.

Haase is naar eigen zeggen zo'n dertig keer met de dood bedreigd.

Bij Haase is het omdat hij wedstrijden verliest, bij politici omdat ze ongewenst beleid uitvoeren, bij zangers omdat ze slechte muziek afleveren.
En ja - ook ik ben er mee bekend - columnisten omdat ze een onwelvallig stukje schreven. Ook ik ontvang om de zoveel tijd nare berichtjes; een aantal maanden geleden wilde iemand mij nog berechten in 'Neurenberg 2.0' en ontving ik een dreigement van een kamper die me wel eens in elkaar zou komen rossen.
Is het fraai? Nee, zeker niet. Maar helaas hoort het er wel een beetje bij. De anonimiteit en de relatieve afstandelijkheid van internet zorgen dat mensen hun remmen los gooien. Al te serieus moet je het zeker niet nemen. Welke moordenaar kondigt nu immers zijn daad vantevoren aan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten