Rotterdam Centraal gooit poortjes dicht voor mensen zonder geldig vervoersbewijs

Geen categoriemei 01 2015, 10:00
Actie tegen gewelddadige zwartrijders.
Dit wordt waarschijnlijk even wennen voor alle reizigers die via Rotterdam Centraal reizen:
Conducteurs, machinisten en andere spoormedewerkers hebben vrijdagochtend de laatste poortjes van Rotterdam Centraal gesloten. Reizigers kunnen het station nu alleen nog betreden of verlaten met een geldig vervoersbewijs.
Niemand komt het station nog in zonder een geldig vervoersbewijs, ook niet voor de winkels op het station. Niet dat er veel mensen zijn die speciaal voor de winkels naar het station gaan, maar toch. Rotterdam is niet het enige station waar de poortjes sluiten. Binnenkort volgen andere grote stations. Het gaat in totaal om 82 van de ruim 400 stations.
Eigenlijk zou Rotterdam Centraal pas over 20 weken sluiten, maar na de recente geweldsuitbarstingen tegen NS-medewerkers doen ze het nu maar alvast. De poortjes gaan natuurlijk vooral dicht om zwartrijders tegen te gaan, maar het zijn toevallig ook die zwartrijders die NS-medewerkers bedreigen en mishandelen.
Met het sluiten van de poortjes worden tussen twee vliegen in één klap geslagen als het goed is. Het is misschien vervelend voor reizigers dat de poortjes nu definitief dichtgaan - niet op ieder station zal dat altijd goed werken omdat het soms enorm druk is, denk aan Amsterdam Centraal - maar als we hier het aantal zwartrijders en dus ook het aantal geweldsincidenten mee kunnen terugdringen, dan is dat prima. Ja, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten