Rotterdam nieuwe betuttelhoofdstad van Nederland; roken in buitenlucht wordt verboden

Rotterdam nieuwe betuttelhoofdstad van Nederland; roken in buitenlucht wordt verboden

U leest het goed. Roken in de buitenlucht wordt verboden als het aan de Rotterdamse gezondheidswethouder Sven de Langen (CDA) ligt. In eerste instantie worden rookvrije zones opgericht waar officieel nog geen verbod heerst. Maar als deze “zachte hand” niet werkt volgen er “harde maatregelen”, volgens De Langen.

Vanaf 2 september mag er niet meer worden gerookt voor het Erasmus MC en ook leerlingen van de Hogeschool Rotterdam moeten het ontgelden. Dit initiatief komt van deze instellingen zelf en gaan via toezichthouders mensen aanspreken die zich schuldig maken aan het roken in de buitenlucht. Echter kunnen er geen boetes of straffen worden opgelegd, want er heerst geen officieel verbod. Het is allemaal op vrijwillige basis.

Het uitsluiten van rokers vindt gezondheidswethouder Sven de Langen daarom ook geen enkel probleem. Want mensen uitsluiten doen keurige partijen zoals het CDA niet. Behalve als het over FvD’ers en rokers gaat.

Het lijkt erop dat De Langen er een serieuze sport van maakt om rokers uit te sluiten en schuwt daarbij geen dreigende taal. “Nu alles rookvrij zou te snel zijn, mensen moeten eraan kunnen wennen.’’ Daarom begint de gemeente met ’de zachte hand’. “En als dat niet lukt dan volgen harde maatregelen’’, zo valt te lezen in de Telegraaf. Met andere woorden: als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Als jullie niet vrijwillig mee werken, dan dwingen jullie toch lekker.

Gelukkig is daar nog Tanya Hoogwerf, gemeenteraadslid van de nog enige weldenkende partij van de stad: Leefbaar Rotterdam. Zij stak haar mening over deze kwestie op Twitter niet onder stoelen of banken:

“Knap dat we Amsterdam links inhalen als het gaat om betutteling. What’s next? Geen alcohol meer op terrassen?”

What’s next? Dat is een goede vraag. Want wat voor andere dictatoriale maatregelen kunnen we verwachten van een coalitie die vakkundig de grootste partij van Rotterdam heeft uitgesloten? Houdt uw hart maar vast.

Lees meer over:
Rotterdam betutteling roken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties