Rubio en Cruz spelen good cop, bad cop met Donald Trump

Geen categoriefeb 27 2016, 8:00
De campagne in de Republikeinse strijd om de nominatie voor het presidentschap is een nieuwe fase in gegaan.
Met inmiddels nog maar een paar dagen te gaan waarin een kwart van de Republikeinse stemmen en afgevaardigden verdeeld worden om te bepalen wie tegen (waarschijnlijk) Hillary Clinton in het verweer mag komen lijken de nummers 2 en 3 van de race - Ted Cruz en Marco Rubio - gestopt te zijn met de grote aanvallen op elkaar, en richten nu gezamenlijk hun pijlen op Donald Trump. De senator uit Texas doet dat door helder uit te lachen waarom de frontrunner eigenlijk niet gekwalificeerd is om president te zijn. Trump is namelijk zelf net zo'n progressieveling als Clinton, aldus Cruz:
https://youtu.be/CKcc8AezILE?t=2m35s
Cruz's collega uit Florida - Marco Rubio - hanteert daarentegen sinds kort een andere tactiek: hij pakt Trump aan op Trumpiaanse wijze. Hij probeert hem voor paal te zetten en zorgt dat hij op z'n politieke rally's de lachers op z'n hand krijgt:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/02/vededown_facebook.com_1113820538649435.mp4"][/video]
Voor Super Tuesday zijn alle pijlen gericht op maar liefst 11 staten die naar de stembus gaan. Ted Cruz probeert voornamelijk Texas te winnen en daarmee zijn claim te waarborgen dat hij de enige kandidaat is die Trump heeft verslagen en kán verslaan. Marco Rubio probeert het voornamelijk goed te doen in staten als Oklahoma en Virginia, en met een beetje geluk over alle staten verspreid meer afgevaardigden te verzamelen dan Cruz. En Trump? Donald Trump probeert zoveel mogelijk staten te winnen, en ligt ook op koers om precies dat te doen.
Na Super Tuesday zullen we dan moeten zien of 'good cop' Ted Cruz en 'bad cop' Marco Rubio ieder goed genoeg gescoord hebben om door te gaan met hun campagne. Als één van de twee het significant beter heeft gedaan dan de ander - of allebei totaal zijn afgemaakt door Trump - dan kunnen we wellicht eindelijk die één-op-één-strijd met de zakenman uit New York tegemoet gaan zien. Ja, ik weet het: John Kasich en Ben Carson zitten ook nog in de race, maar die doen momenteel niet mee voor meer mee dan spek en bonen.
Erop of eronder dus, dinsdagnacht voor Cruz en Rubio. De dood of de gladiolen, en tot die tijd zullen ze er hard tegenin gaan met betrekking tot Donald Trump. De één op de issues, en de ander op de vorm. Op naar Super Tuesday!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten