Rusland wil niet meer met Nederland over MH17 praten

Rusland wil niet meer met Nederland over MH17 praten

Een soldaat bij het MH17 wrak in Donetsk Foto: Shutterstock: Door Denis Kornilov

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft naar buiten gebracht dat ze niet meer bereid zijn om met Nederland en Australië in gesprek te gaan over de MH17-ramp. Nederland heeft Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gedaagd en dat kunnen de Russen niet zo waarderen. Ze beëindigen hiermee de lopende gesprekken, na jaren van actief nepnieuws verspreiden.

De Russische houding was natuurlijk vanaf het begin af aan al ontkennend, jarenlang hebben de Russen een redelijk vuil spel gespeeld rondom de MH17-ramp, maar nu weigeren ze de gesprekken voort te zetten.

Ze zien het als een belediging dat Nederland de Russen voor het Europees Hof heeft gedaagd. Wel een zwaktebod van het Kremlin om nu direct alle gesprekken hierover af te kappen. Want dit lost werkelijk waar helemaal niks op, het maakt de Russen alleen maar meer schuldig.

De Russen hebben in een verklaring verteld dat zij de actie van Nederland nutteloos vinden.

"Dat soort acties van Nederland maken het zinloos om verder te praten"

De Russen weten het natuurlijk wel weer theatraal te brengen, niet Nederland, maar Rusland wil juist de waarheid naar boven brengen. Ze impliceren dat Nederland niet op zoek is naar de waarheid door deze actie bij het Europees Hof.

We zullen op deze manier nooit een antwoord krijgen op het MH17-vraagstuk.

Lees meer over:
Rusland MH17

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer