Dictatoriale Vladimir Poetin probeerde rapport MH17 te hacken

Dictatoriale Vladimir Poetin probeerde rapport MH17 te hacken

Dat zal verder natuurlijk helemaal niemand verbazen.

De enigen die hierdoor verbaasd zullen zijn moeten wel pro-Russische debielen zijn. Rusland hackt immers alles en iedereen. Dat ze dit ook probeerden met het onderzoeksrapport naar de vreselijke aanslag op Malaysian Airlines MH17 is dan ook alles behalve een verrassing. Zo rolt Poetin immers al jaren:

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) is in 2015 het doelwit geweest van een hackpoging, schrijft de NRC. De poging was identiek aan de wijze waarop Russische hackers volgens Amerikaanse inlichtingendiensten bij de Amerikaanse Democraten wisten in te breken.

De hackpoging vond plaats op 29 september 2015. Dat was slechts twee weken voor het rapport openbaar gemaakt zou worden. Die timing geeft natuurlijk aan dat de Russen graag wilden weten wat het rapport te melden had. Het betekent niet per definitie dat ze iets wilden veranderen, dat is sowieso lastig, maar dat ze gewoon wilden weten welke beschuldigingen ze naar hun hoofd gegooid zouden krijgen. Aan de ene kant is dat natuurlijk heel kwalijk, al helemaal omdat helemaal niemand eraan twijfelt dat Rusland en diens bondgenoten achter de aanslag zaten, maar het is ook weer niet heel gek. Andere overheden zouden ongetwijfeld hetzelfde willen weten. Het enige verschil is, mogelijk, dat de Russen nogal openlijk te werk gaan. Een andere staat zou het iets voorzichtiger doen en minder bewijslast achterlaten. Blijkbaar maakt Poetin zich daar totaal niet druk om. De Russische dictator begrijpt dat het Westen moedwillig zwak is en doet daar zijn voordeel mee.

De enige manier om dit soort wangedrag van de Russen te stoppen is door een vuist te maken. Helaas kan het Westen alleen een vuist maken als Amerika dat doet, en dat zit er met Barack Obama niet in... en met Donald Trump hoogstwaarschijnlijk ook niet. Het lijkt er immers op dat The Donald mogelijk bijzonder warme banden heeft met Poetin en diens corrupte regime. Sterker nog, de volgende Amerikaanse president lijkt van zins te zijn om het NAVO-bondgenootschap op te blazen, wat natuurlijk precies is wat Poetin wil.

Rusland is zonder twijfel één van de grootste en gevaarlijkste vijanden van het Westen -- zowel van Europa als van Amerika. Een ieder die zaken met hem doet -- voor of achter de schermen -- is simpelweg verraderlijk bezig. En nee, dat is niet een term die ik lichtvaardig gebruik. Ik geloof écht dat zo'n persoon hoogverraad pleegt. Daar moet dus een straf op staan.

Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat de Westerse en met name de Europese elite het wangedrag van Poetin gebruikt om kritiek op het eigen beleid onder het tapijt te vegen. De boven-ons-gestelden hebben de opkomst eerst en vooral aan zichzelf te danken, niet aan de 'kwaadwillige invloed' van de Russische president. Het kan en mag niet zo zijn dat elke populistische partij of stroming word weggezet als 'agent van Moskou.' Dat is eenvoudig niet waar. Het is ronduit lasterlijk om te pretenderen dat het wél zo is.

Voor rechts-populistische en klassiek-liberale partijen bestaat de uitdaging er de komende maanden uit om tegelijkertijd het establishment aan te pakken én Poetin te ontmaskeren als de imperialistische dictator die hij is. Als vrijheidslievende democraten hebben we niet één, maar twee vijanden: de autocraat Poetin én de eurofiele socialistische elite die het al voor het jaren voor het zeggen heeft in ons land. Beide vijanden moeten kapotgemaakt worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer