Russische minister Lavrov geeft toe: Russische soldaten vochten mee in Oekraïne

Russische minister Lavrov geeft toe: Russische soldaten vochten mee in Oekraïne

Ja, Rusland is bezig met een veroveringsoorlog in het oosten van Europa.

Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft toegegeven dat Rusland heeft "meegevochten" in Oekraïne. De strijd aldaar wordt stelselmatig een "burgeroorlog" genoemd in de media, maar Lavrovs woorden betekenen dat dit geen burgeroorlog is (of was), maar een strijd tussen Oekraïne aan de ene kant en Rusland aan de andere.

Op een vraag van een journalist begon Lavrov zijn antwoord als volgt:

"Ik heb veel kritiek gehoord en gelezen op ons besluit om mee te strijden in Syrië en de Donbass."

Oh? Om mee te strijden? Dat is nogal opvallend. Tot nu toe ontkende Rusland namelijk dat er Russische soldaten actief waren in Oekraïne. Natuurlijk werd dat weersproken door rouwende Russische moeders van soldaten die hun zonen verloren hadden in Oekraïne, maar toch, Lavrov en Poetin hielden vol dat, nee, er echt niets aan het handje was.

CDA'er Pieter Omtzigt zegt dan ook terecht dat dit serieuze consequenties heeft:

"Als dit inderdaad een bevestiging is van de Russen en als dit ook gold voor het moment dat de MH17 werd neergeschoten en als er een Russische dader in het vizier komt dan zou dit het wellicht makkelijker maken om ook de Russisch staat aan te klagen. Heel veel 'als-en' dus."

Ja, veel 'als-en', maar voornamelijk ook: veel mogelijke consequenties.

Het enige probleem? De kans dat Rubberen Rutte hiermee aan de haal gaat is zo ongeveer nihil. Het Grote Licht van de Nederlandse politiek kan zich namelijk ab-so-luut niet druk maken om dit soort dingen -- om honderden Nederlanders die om zeep worden geholpen door een stel gekken met een BUK-systeem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties