Rutte en de Jonge geven om 19:00 persconferentie over mogelijke nieuwe maatregelen

Rutte en de Jonge geven om 19:00 persconferentie over mogelijke nieuwe maatregelen

Zorgminister Hugo de Jonge drinkt thee (of koffie). © TCE MEDIA / DH / De Dagelijkse Standaard.

Vanavond om 19:00 uur zullen zorgminister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een persconferentie geven. Dit omdat "de besmettingen" de afgelopen dagen zijn "toegenomen," en zij zich daar zorgen over zeggen te maken.

Er wordt vanuit gegaan dat het duo extra maatregelen zal afkondigen. Daarbij wordt vooral gedacht aan de sluiting van clubs en opschorting van meerdaagse evenementen. Ook is het mogelijk dat bijvoorbeeld de horeca hun deuren 's avonds eerder zullen moeten sluiten.

Het opvallendste aan de hogere besmettingscijfers is dat maar liefst 65% van de besmettingen plaatsvinden bij 15- tot en met 29-jarigen. Deze jongeren trekken er natuurlijk op uit, gaan naar de horeca, en lopen op die manier een besmetting op. Maar het goede nieuws is dat het risico van een besmetting voor deze jongeren ook significant lager is dan bij ouderen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties