snapshot 4

Rutte en Hoekstra zeer populair! Naderende Kamerverkiezing kent twee oppositieleiders: Asscher en Wilders

Geen categoriesep 14 2020, 14:00
EenVandaag heeft een groot onderzoek gedaan onder haar 20.000 leden, het geeft een aardig inkijkje in de huidige stand van zaken. Wopke Hoekstra en Mark Rutte zijn de meest populaire ministers, en Lodewijk Asscher en Geert Wilders worden gezien als de oppositieleiders. Voor Hugo de Jonge is het geen goed nieuws dat andere CDA-prominenten populairder zijn.
Het is een interessant onderzoek, en de resultaten van het EenVandaag Opiniepanel spreken boekdelen. De VVD blijft met Mark Rutte redelijk 'populair' onder de bevolking. Bij het CDA lijkt de 'verkeerde' man het meest populair, niet de nieuwe lijsttrekker maar de minister van Financiën is de grote man bij het CDA.
Ondertussen zijn Geert Wilders en Lodewijk Asscher de twee meest prominente leiders van de oppositie. Volgens de panel van EenVandaag kunnen Baudet en Klaver op dit moment niet die titel claimen.
https://twitter.com/gijsrademaker/status/1305444740960317441?ref_src=twsrc%5Etfw
Als we kijken naar het waarderingscijfer voor de ministers vallen enkele zaken direct op: Hoekstra krijgt een veel hogere waardering dan partijgenoot De Jonge, maar De Jonge zit qua populariteit op dezelfde hoogte als Kaag. Beide zij eigenlijk middenmoters binnen dit kabinet, en dat terwijl ze wel de lijsttrekkers zijn.
Gaat dit dan ook invloed hebben op hun rol als lijsttrekker en eventuele stemmentrekker voor hun eigen partij?
De echte verkiezingsstrijd moet natuurlijk nog beginnen, maar het geeft wel een aardig beeld hoe sommige partijen ervoor staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten