Rutte en Merkel wijzen Trumps belachelijke inreisverbod af. Leuk hoor, maar steun voor dit soort ideeën is HUN schuld

Geen categoriejan 29 2017, 17:00
Zowel Mark Rutte als Angela Merkel -- twee lieden waarvan ik toch echt geen fan ben -- hebben zich vandaag geheel terecht uitgesproken tegen de belachelijke moslimban van Donald Trump. Voor iemand roept dat het niet op moslims gericht is: ja, dat is het wel. Houd maar op met dat soort onzinexcuses te verzinnen.
In een gezamenlijke verklaring met minister Bert Koenders laat Rutte weten dat hij het inreisverbod in Amerika van mensen uit zeven islamitische landen (Sudan, Somalië, Jemen, Syrië, Irak, Iran, en Libanon) veroordeeld.

"Nederland is ervan overtuigd dat vluchtelingen van oorlog en geweld een veilig heenkomen verdienen ongeacht hun afkomst of geloof. Deze opvatting blijven we uitdragen. Wij zijn alert op de mogelijkheid dat potentiële terroristen misbruik maken van asielprocedures. Veiligheidsdiensten hebben hier een belangrijke taak."

Het is een verklaring die aan duidelijkheid niet te wensen overlaat. Ik ben geen fan van de man, maar dit keer heeft hij zowaar een keer gelijk. Ja, de radicale islam moet actief bestreden worden, maar je kunt niet hele gezinnen uit elkaar scheuren of bedrijven ernstig in de problemen brengen alleen maar omdat iemand toevallig uit een bepaald land komt.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel denkt daar net zo over:

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt het door de VS uitgevaardigde inreisverbod voor vluchtelingen en burgers uit zeven moslimstaten verkeerd. ,,Ze is ervan overtuigd dat ook de noodzakelijke en vastberaden strijd tegen het terrorisme het niet rechtvaardigt mensen van een bepaalde herkomst of met een bepaald geloof op voorhand als verdacht te bestempelen'', zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert zondag in Berlijn.

Nu is het trieste hier natuurlijk van dat zowel Rutte als Merkel er juist voor gezorgd hebben dat er ook in Nederland en Duitsland geluiden opgaan om Trumps ban te imiteren. Zij hebben zich namelijk jarenlang hard gemaakt voor onbeperkte massaimmigratie van mensen die onze manier van leven afwijzen, terwijl Nederlandse en Duitse kiezers al die tijd duidelijk maakten dat ze het daar helemaal niet mee eens waren. De woede over de asieltsunami is daardoor zo groot geworden dat er steeds meer kiezers zijn die dan maar vinden dat je de grenzen maar helemaal op slot moet gooien. Deze mensen zijn dus juist geradicaliseerd door Merkel en Rutte. Dit is hún schuld.
In Amerika geldt dat dan weer voor Barack Obama, die ook jarenlang de klachten van bezorgde burgers genegeerd heeft. Het werd daar op een gegeven moment zelfs zo erg dat hij het overheidsinstanties verbood om over "de radicale islam" of "extreem-islamitisch terrorisme" te spreken. Het is nogal wiedes dat de gewone burger daar helemaal gek van wordt en op een gegeven moment concludeert dat er dan maar keihard moet worden ingegrepen. En als Obama (en Rutte, en Merkel) dat niet leuk vinden, nou, des te beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten