Rutte: geen belastingverlaging

Geen categoriemrt 01 2014, 19:00
Afbraakbeleid
VVD premier Mark Rutte ziet voorlopig geen mogelijkheden om de belastingen te verlagen. Dit zei hij vanochtend bij BNR radio als reactie op de oproep van D'66 voorman Pechtold.
Pas als de economie weer verder aantrekt is er volgens Rutte weer te praten over eventuele belastingverlaging. Eerder niet. Zei de VVD vroeger niet dat belastingverlaging leidde tot economische groei? Nu zegt Rutte iets anders:

"Voor het plan van D66 is nog geen geld zolang er alleen een 'voorzichtig herstel' van de economie te zien is. De VVD zal altijd een partij zijn die staat voor zo laag mogelijke lasten, maar dat moeten we wel kunnen betalen. We zijn stap voor stap uit de crisis aan het komen, dat heeft nu prioriteit. Onze belangrijkste belofte is orde op zaken brengen."

Rutte vindt het dus belangrijker dat de staatsschuld niet te hard oploopt en wil 'orde op zaken' stellen. Maar hoe doe je dat? Natuurlijk niet door burger en bedrijf kapot te belasten. Dan kan Rutte lang wachten op zijn vurig verlangde economisch herstel. 'Koop die auto, koop dat huis', de uitspraken van Rutte vorige zomer, krijgen iets meelijwekkends. Ik zie een minister-president die vermoeid oogt en het (economische) spoor volledig bijster is. Behalve financiële, heeft Rutte ook de nodige politieke zorgen: zijn partij is ten opzichte van de vorige verkiezingen gehalveerd.
Daar geeft zijn beleid ook alle aanleiding toe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten