Rutte: 'Hé, laten we volgend jaar de lasten maar weer eens verhogen!'

Geen categoriejun 14 2013, 18:59
De VVD kunnen we op zijn minst voor de komende jaren afschrijven.
Hoe slecht is het gesteld met de VVD, vraagt u? Nou, zo slecht:

Het kabinet gaat de lasten volgend jaar opnieuw verhogen. De extra bezuinigingen van 6 miljard euro die volgend jaar nodig zijn, zullen voor een derde bestaan uit lastenverzwaringen.Premier Mark Rutte (VVD) heeft dat vrijdag gezegd tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Het is natuurlijk vreselijk dat deze VVD'er, premier Lachebek, dat wil doen, maar het wordt nóg erger als je beseft dat de VVD-fractie in de Tweede Kamer daar ongetwijfeld weer mee akkoord gaat. Die zogenaamde liberalen hebben namelijk geen enkel ideaal of principe. Ze worden niet gedreven door een politieke filosofie, maar door blinde ambitie; ambitie om te bepalen wat er gebeurt. Als ze moeten instemmen met liberale ideeën om invloed en macht te verwerven dan doen ze dat, maar als het over links moet vinden ze het ook prima.
Met dat soort mensen kun je natuurlijk als principieel persoon die wat verder denkt dan de status quo nooit en te nimmer zaken doen.
Nu is het opvallende dat Rutte zélf erkent dat deze maatregelen schadelijk zijn voor de economie. Dat kan hem alleen geen barst schelen:

Rutte erkende dat bezuinigingen en lastenverzwaringen schadelijk zijn voor de economie. Maar als de overheidsfinanciën niet worden gesaneerd, is dat volgens hem nog schadelijker.

Let wel, de bezuinigingen zelf hoeven helemaal niet negatief uit te pakken, zeker niet op de lange termijn. Je krijgt er uiteindelijk zelfs een gezondere economie door. Nee, de echte schade wordt toegebracht door belastingverhogingen. Rutte weet dat, maar heeft er lak aan. Hij wil namelijk koste wat het kost doen wat Brussel hem opdraagt.
U doet er verstandig aan om maatregelen te nemen zodat de staat niet in een poep en een scheet bij uw spaarcenten kan. Doet u dat niet, dan vrees ik dat uw rekeningen de komende jaren flink worden geplunderd.
Ondertussen heeft Geert Wilders ook gereageerd op de aankondiging van de premier. Kijk deze video even, hij veegt echt op bijzonder effectieve wijze de vloer aan met de man met wie hij tot vorig jaar nog samenwerkte. Er is wel een 'maar': Wilders moet eens ophouden te klagen over 'domme' bezuinigingen. Ja, je kunt veel weghalen bij ontwikkelingssamenwerking, maar daar redden we het op termijn niet mee. We moeten flink snijden in de verzorgingsstaat. Het probleem is dat het kabinet dát niet aandurft. De kaasschaaf wordt erbij gehaald, terwijl we er op los moeten hakken met een vlijmscherpe bijl. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten