Rutte heeft ze echt niet meer op een rijtje: "Geen aanwijzing voor Turkse inmenging"

Rutte heeft ze echt niet meer op een rijtje: "Geen aanwijzing voor Turkse inmenging"

In een week waarin het nieuws vol stond van berichten over Turkse bemoeienis in Nederland, komt onze premier met het enige bericht wat geen enkele Nederlander nu serieus kan nemen: er is helemaal geen sprake van Turkse inmenging!

De dagen van Mark Rutte zijn geteld. Na de uitspraak die hij vrijdagmiddag op zijn wekelijkse persconferentie deed, is er geen enkele mogelijkheid om deze man nog echt serieus te nemen. De afgelopen tijd stond in het teken van de lange arm van Ankara (lees: president Erdoğan), dat niets liever wil dan Turken die niet in Turkije wonen alsnog te beïnvloeden. Er wordt openlijk oorlog gevoerd tegen staatsvijand nummer 1, Fethullah Gülen. Die man zelf zit veilig en wel in de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat er geen koppen zullen rollen. In tegendeel: de aanval is geopend op iedereen die Gülen een warm hart toedraagt, of het nou om organisaties, scholen of zelfs kinderen gaat.

De Turkse regering doet hierbij absoluut geen moeite om haar rol hierbij te verbergen. Ze hadden dat best kunnen doen, maar kozen voor 'waarom moeilijk doen als het makkelijk kan'. Het staatspersbureau wordt gebruikt om lijsten van Nederlandse Gülen-aanhangers te verspreiden over de Turkse diaspora, en daar bindt men daar geen doekjes om.

Gelukkig hebben we altijd nog Mark Rutte, die ziet wat wij allemaal kennelijk niet zien. Het ophitsen van zijn aanhang om een klopjacht op Gülen-aanhangers te starten heeft natuurlijk niets te maken met het verhogen van de spanningen hier, of het bemoeien met de levens van Turken die hier, en niet in Turkije leven. Ik ben zo blij dat onze verlichte leider ons dat duidelijk heeft kunnen maken: zo te zien heeft hij nog wel iets geleerd van zijn laatste staatsbezoek aan Turkije.

Maar laten we niet flauw zijn, ergens heeft hij immers ook wel gelijk. Het klopt Mark, er is geen sprake van aanwijzingen voor Turkse inmenging. De regie vanuit Ankara is zo duidelijk dat er gewoon sprake is van Turkse inmenging, en daarmee is alles gezegd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties