Rutte III wil Nederland gaan vetmesten: belasting op groente en fruit wordt met 50% verhoogd

Geen categorieapr 20 2018, 13:00
Gezond eten? Nou, dat wordt binnenkort keihard afgestraft. Door het kabinet. Want het lage btw-tarief dat van toepassing is op groente en fruit wordt maar liefst met de helft verhoogt. Nu betalen we voor appels en peren nog 6% belasting, maar binnenkort wordt dat 9%. Dankzij Rutte III, dus.
Het is toch van de zotten? Nederland wordt langzaamaan steeds dikker, en het kabinet weigert zelfs om de eenvoudigste maatregelen te nemen om dat tegen te gaan. Maatregelen zoals... de belasting op gezond voedsel niet omhoog gooien. Dat zou toch allemaal vrij eenvoudig moeten zijn? Nou, niet voor dit kabinet. Dat gaat gewoon meer belasting heffen op groente en fruit. Bedankt, Rutte!

"Het kabinet wil niets weten van een lagere belasting op groente en fruit. Het plan om het btw-tarief voor levensmiddelen te verhogen van 6 naar 9 procent gaat gewoon door, ook al eten veel Nederlanders nog te ongezond.

In het regeerakkoord is afgesproken dat het laagste btw-tarief - voor onder meer de dagelijkse boodschappen - omhoog gaat van 6 naar 9 procent. Onbegrijpelijk, vinden critici, die stellen dat het duurder maken van groente en fruit haaks staat op de vele initiatieven vanuit verschillende organisaties om gezond eten te promoten."

Het hogere btw-tarief gaat dus gelden voor alle boodschappen (bedankt Rutte!), wat natuurlijk al erg genoeg is. Maar had er dan niet één uitzonderingetje in gekund voor het gezondste van het gezondste? Voor groente en fruit? Nee, dat mag niet van Brussel aldus minister Schouten. Lid van de eurosceptische partij ChristenUnie. Daar heb je dus ook al geen ene fluit aan.
Dus mensen: begin maar alvast met sparen. De boodschappen worden binnenkort duurder, want Rutte en Juncker willen dat graag. En geen tien Carola Schoutens hebben de politieke moed om daar paal en perk aan te stellen. De Nederlands-Brusselse schatkist heeft kennelijk een gouden appeltje voor de dorst nodig, en knappe bevolking die dat dan tegenhoudt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten