Rutte III wil Nederland gaan vetmesten: belasting op groente en fruit wordt met 50% verhoogd

Rutte III wil Nederland gaan vetmesten: belasting op groente en fruit wordt met 50% verhoogd

Gezond eten? Nou, dat wordt binnenkort keihard afgestraft. Door het kabinet. Want het lage btw-tarief dat van toepassing is op groente en fruit wordt maar liefst met de helft verhoogt. Nu betalen we voor appels en peren nog 6% belasting, maar binnenkort wordt dat 9%. Dankzij Rutte III, dus.

Het is toch van de zotten? Nederland wordt langzaamaan steeds dikker, en het kabinet weigert zelfs om de eenvoudigste maatregelen te nemen om dat tegen te gaan. Maatregelen zoals... de belasting op gezond voedsel niet omhoog gooien. Dat zou toch allemaal vrij eenvoudig moeten zijn? Nou, niet voor dit kabinet. Dat gaat gewoon meer belasting heffen op groente en fruit. Bedankt, Rutte!

"Het kabinet wil niets weten van een lagere belasting op groente en fruit. Het plan om het btw-tarief voor levensmiddelen te verhogen van 6 naar 9 procent gaat gewoon door, ook al eten veel Nederlanders nog te ongezond.

In het regeerakkoord is afgesproken dat het laagste btw-tarief - voor onder meer de dagelijkse boodschappen - omhoog gaat van 6 naar 9 procent. Onbegrijpelijk, vinden critici, die stellen dat het duurder maken van groente en fruit haaks staat op de vele initiatieven vanuit verschillende organisaties om gezond eten te promoten."

Het hogere btw-tarief gaat dus gelden voor alle boodschappen (bedankt Rutte!), wat natuurlijk al erg genoeg is. Maar had er dan niet één uitzonderingetje in gekund voor het gezondste van het gezondste? Voor groente en fruit? Nee, dat mag niet van Brussel aldus minister Schouten. Lid van de eurosceptische partij ChristenUnie. Daar heb je dus ook al geen ene fluit aan.

Dus mensen: begin maar alvast met sparen. De boodschappen worden binnenkort duurder, want Rutte en Juncker willen dat graag. En geen tien Carola Schoutens hebben de politieke moed om daar paal en perk aan te stellen. De Nederlands-Brusselse schatkist heeft kennelijk een gouden appeltje voor de dorst nodig, en knappe bevolking die dat dan tegenhoudt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties