shutterstock 1405754561

Rutte in actie: kwetsbare groepen in de problemen door LASTENVERZWARINGEN

Geen categorieaug 22 2019, 11:00
De overheid maakt meer kapot dan je lief is.
Wij rechtsliberalen waarschuwen al tijden dat continue lastenverzwaringen met name lage inkomensgroepen in de problemen zullen brengen. Miljonairs en de bovenste middenklasse kunnen die verzwaringen wel betalen -- hoewel ze er natuurlijk wel over klagen (en terecht). Maar lage inkomensgroepen zijn erg kwetsbaar. Een kleine lastenverzwaring kan dodelijk voor ze zijn.

De onderzoekers schatten dat mensen met een laag inkomen nu netto 100 euro per maand minder in de portemonnee hebben dan tien jaar geleden... De onderzoekers noemen het pijnlijk dat het verlies aan koopkracht voor kwetsbare groepen vooral komt door lastenverzwaring waar de overheid verantwoordelijk voor is.

Pijnlijk? Dat is nogal een understatement. Dit is veel erger. Dit is schandalig. Deze mensen hebben het al vreselijk lastig -- en al heel lang ook! -- maar worden nog eens extra de vernieling in geholpen door hogere belastingen. Ze moesten elk dubbeltje al omdraaien, maar nu hebben ze dat dubbeltje vaak niet eens meer. En dat allemaal door 'Vadertje Staat': de afzetters die, onder leiding van VVD'er Mark Rutte, hele inkomensgroepen bewust de afgrond in werken.
Natuurlijk is het hele verhaal hier niet eens mee verteld. Het is ook nog eens zo dat, door de zwaardere lasten, de economische groei minder is dan mogelijk was, waardoor a) mensen in loondienst minder betaald krijgen en b) er minder banen beschikbaar zijn dan anders het geval was. En dat allemaal door de waardeloze belastingpolitiek van de VVD; zogenaamde liberalen die hun liberale veren al lang afgeschud hebben en tegenwoordig continu weer pro-lastenverzwaringen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten