Rutte op Lowlands. Leert publiek 'handenschudden'

Geen categorieaug 18 2019, 17:00
Nog nooit eerder was er een premier te zien op Lowlands. Wellicht dat Lowlands iets probeerde om het al tijden matige festival nog iets op te schroeven qua imago. Vorig jaar deden ze een poging toen Wierd Duk er mocht spreken. Dit jaar was het beurt aan de grootmeester van het 'weglachen' van onze nationale problematiek: Mark Rutte.
https://twitter.com/lammert/status/1163053484637413377?ref_src=twsrc%5Etfw
Zoals gewoonlijk bij minder officiële 'optredens' van Rutte gaat men altijd direct beginnen over zijn kleding. Wat boeit het nu wat Rutte draagt mensen? Wees liever kritisch op de inhoud! Wat probeert hij ditmaal aan ons te verkondigen?

‘Politiek, dat is showbusiness voor lelijke mensen.’

Zoals altijd komt Rutte met luchtig grapje, waarschijnlijk vond het publiek zo'n opmerking wel komisch maar het is niet veelzeggend. Ook onze politiek draait tegenwoordig om de verheerlijking en vorming van messias-achtige voormannen. De tijd van echte grijze muizen zonder charisma maar met veel inhoud hebben we al lang achter ons gelaten.
Inhoudelijk stelde het niet zo veel voor. Een beetje de standaard vragen die je kan verwachten bij zo'n festival. Er werd gevraagd naar zijn drugsverleden, rock muziek smaak en natuurlijk of hij nu een vriendin heeft of niet. Ook gaf hij de mensen een les mee in handjes schudden. Altijd handig mocht iemand de hand willen schudden van The Donald.

Uit onhandigheid trekt Trump je meteen naar zich toe,’ legde Rutte uit. ‘Dat geeft een lullig beeld op televisie. Hoe voorkom je dat?’

Nou de truc bleek te zijn om op dat moment de elleboog van Trump vast te pakken. Handig, nu weten we dat ook. Het mooiste wat Rutte zei is dat Trump 'gewoon gelijk heeft' als hij het heeft over het nakomen van de defensie-uitgaven. Die moeten gewoon omhoog in Europa. Het publiek was schijnbaar muisstil toen Rutte dit zei. Wellicht werden ze kortstondig wakker geschud uit een droom dat Trump per definitie altijd alles maar fout zou hebben. Schijnbaar niet.
Voor de rest kwam er weinig kritiek uit de zaal, Rutte kreeg er zelfs een groot applaus van. Dus zo kritisch zijn de linkse bezoekers van Lowlands dus helemaal niet. Zonde, wellicht hebben ze een mooie kans gemist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten