Rutte over Turkije: 'Niet acceptabel, Erdogan moet zich aan de afspraken houden. Maar ik zal hem niet onder druk zetten'

Rutte over Turkije: 'Niet acceptabel, Erdogan moet zich aan de afspraken houden. Maar ik zal hem niet onder druk zetten'

Mark Rutte staat de pers te woord. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Eindelijk heeft Rutte gesproken over de dreigende humanitaire ramp bij Turks/Griekse grens en de grens met Bulgarije en Turkije. Terwijl Erdogan de Syriërs en indirect de Russen - die weer een proxy-oorlog voeren - aan het bevechten is, verbreekt Erdogan ondertussen ook min of meer de Turkijedeal uit 2016. Rutte is boos, maar wel nog niet de discussie met de mes op de keel voeren....

?ref_src=twsrc%5Etfw

Zoals gebruikelijk bij Rutte: stoere taal jegens Erdogan, maar als het puntje bij paal komt dan wil Rutte toch niet de druk opvoeren.

Meneer Rutte kies nu gewoon een kant, of hard in gaan tegen Erdogan of niet. Er is geen tussenweg, maar stop gewoon met continu te 'flip-floppen' - oftewel van mening te veranderen.

Wel zegt Rutte terecht dat het onacceptabel is dat mensen als geopolitiek instrument gebruikt worden. In dit geval dus Syrische migranten, zij krijgen valse hoop mee dat er een doorgang is naar Europa, maar ondertussen worden ze wakker van deze droom als ze aankomen bij de grenzen.

Er dreigt inderdaad een nieuwe vreselijke migratieramp aan te komen, en de EU lijkt voor nu besluiteloos. De EU zou er goed aan doen om Erdogan te steunen in de strijd tegen Syrië en de Russen, maar ondertussen wel als eisen stellen dat de Turkijedeal uit 2016 gewoon gerespecteerd wordt!

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties