Rutte verbijsterd door koppige Klaver: hij wilde zich met huid en haar uitleveren aan GroenLinks

Geen categoriejun 13 2017, 13:00
Maar toch was dat niet voldoende.
Soms geven politici per ongeluk toe waar ze voor staan, wat in de meeste gevallen wil zeggen: helemaal niets. Zie hier de reactie van VVD-leider Mark Rutte op de mislukte formatie met GroenLinks.
Volgens de NOS laat de demissionair premier weten dat hij verbijsterd is dat het toch weer stukgelopen is. Er waren volgens hem namelijk buitengewoon fatsoenlijke afspraken in de maak over migratie. Wat hij daarmee bedoelt? Nou, laten we NOS Teletekst maar even citeren:

Volgens Rutte kunnen "zelfs de meest linkse regeringen in Europa" leven met dit type afspraken.

Met andere woorden, Rutte geeft gewoon toe dat hij de VVD met huid en haar wilden uitleveren aan GroenLinks, niet alleen qua belastingen en vergroening maar óók wat de vluchtelingencrisis betreft. Hij begrijpt dus niet eens dat hij zichzelf daar ongelooflijk mee te kakken zet. Hij was gewoon van plan om zijn eigen achterban te verraden, en denkt ook nog dat dit volkomen normaal is.
Nou ja, we moeten maar dankbaar zijn dat GroenLinks de besprekingen alsnog opgeblazen heeft. Als Klaver dat niet gedaan had hadden we binnenkort namelijk het meest linkse kabinet van Europa. En dat met de leider van de VVD aan het hoofd ervan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten